Vítěz MS ve vytrvalostním ježdění postrádá svou zlatou medaili

22. 4. 2005 FEI

8. února 2005 obdržela FEI oficiální protest zaslaný šejkem Hazza bin Sultan bin Zayed Al Nayanem (UAE), který jako první dokončil letošní Mistrovství světa ve vytrvalostním ježdění.

Mistrovství se konalo 27. ledna 2005 v Dubaji (Spojené arabské emiráty). Protest byl předán Justičnímu výboru k posouzení. Protest vznesený proti Organizačnímu výboru MS se týkal oficiálního předávání cen, které se konalo 29. ledna 2005, a kde šejku Hazza bin Sultan bin Zayed Al Nayanovi nebyla předána zlatá medaile soutěže jednotlivců.

Minulý týden FEI odeslala formální dopis Organizačnímu výboru MSE a Národní federaci Sp.A.E. ve kterém žádala podrobné vysvětlení, proč – bez předchozího uvědomění Mezinárodní jezdecké federace – nebyla na závěrečné ceremonii vítězi závodu jednotlivců zlatá medaile předána.

Až doposud FEI neobdržela žádnou oficiální odpověď ani od Organizačního výboru ani od Národní federace.

Oficiální výsledky, tak jak byly podepsány prezidentem Ground Jury, jsou vyvěseny na webové stránce FEI, sekce Endurance, a zůstávají nezměněny.

Příbuzné články:

Podobné články

V západočeských Nebanicích se uskuteční v sobotu mistrovství České republiky a mezinárodní závody v jezdecké vytrvalosti. Novinkou v programu…

S hnědákem Farid Jan plemene WPBr, Šamorín, soutěž CEN 80km

Zuzana Beranová v disciplíně vytrvalost stoupá výkonnostně stále vzhůru. Loni na podzim na mezinárodních závodech ve slovenském Šamoríně dojela s…