Schůze Svazu vytrvalostního ježdění

24. 3. 2005 Eva Machková Autor fotek: Lenka Kerumová

Svaz vytrvalostního ježdění chce obnovil svou činnost a přispět k rozvoji vytrvalostního ježdění u nás. Motto Svazu je spolupráce, propagace, popularizace a zlepšení komunikace a informovanosti. Náplň Svazu má být souběžná s činností vytrvalostní komise ČJF

Už je to jisté, chystá se obnovení činnosti SVJ. Schůze bude 23.4.2005 v Praze, v restauraci Mánes na Masarykově nábřeží od 11 hodin – spojení metro stanice Karlovo náměstí, nebo Národní třída, dále tramvaj č.17, 21, případně pěšky 200m od Národního divadla.

Omlouvám se jezdcům z Moravy, že to budou mít daleko, ale pokud se dostaví a budou mít o činnost zájem, příště může být třeba v Brně. Praha byla zvolena proto, protože je sídlem již zaregistrovaného svazu, a v zájmu urychlení a zefektivnění práce je třeba jej převzít a pokračovat v jeho činnosti.

Příprava je již v plném proudu a tak vyzývám všechny ty, kteří mají zájem, aby počítali s účastí a připravili si návrhy jak dál a jak lépe.

PROGRAM :
Analýza současného stavu
Stanovy svazu – struktura s organizace
Náplň činnosti
Koncepce rozvoje disciplíny – stanovení cílů a způsobu jak jich dosáhnout.
Diskuse

Přijďte, jste všichni srdečně zváni, naším motem je spolupráce, propagace, popularizace a zlepšení komunikace a informovanosti. Chceme se zaměřit na zvýšení počtu jezdců a pořádaných závodů. Jsme připraveni vyslechnout vaše požadavky a návrhy a bude-li to v našich silách pomoci je realizovat. Zúčastněte se, abyste pak opět neříkali, že se rozhoduje o Vás bez Vaší účasti.

Je skupina lidí, kteří nejsou spokojeni a předpokládám, že přijdou. Některým současný stav vyhovuje, ale prosím je, aby se zúčastnili také. Z osobních rozhovorů vím, že se obávají, jak bude přijata naše snaha výkonným výborem. Mohu je ujistit, že tato činnost nesměřuje proti VV, ale jedná se nám o spolupráci, propagaci, lepší informovanost a rozvoj vytrvalosti. Je třeba, aby se zapojilo co nejvíce lidí, aby nebyla naše snaha marná a vynaložené úsilí zbytečné.

Vím, že doba je již dost pokročilá, sezóna je za dveřmi. Je třeba se soustředit na trénink a přípravu závodů, ale prosím Vás, přijďte i Vy, kteří aktivně jezdíte a pořádáte závody, abychom se mohli dohodnout jak pokračovat v zajištění růstu a uznání této disciplíny.

Zveme Vás k účasti na této schůzce, i kdybyste se rozhodli, že se do činnosti SVJ nezapojíte. Ale byla by to škoda, vždyť čím více nás bude, tím bude práce lehčí a všem nám jde o společnou věc. Dosáhnout uznání pro endurance a odstranit její diskriminaci mezi ostatními jezdeckými disciplínami.

Všem děkuji předem za dobrou vůli, podporu a spolupráci.

Eva Machková

Podobné články

Slovenská vytrvalostní jezdkyně Dominika Malíková Kleinová suverénně zvítězila v žebříčku FEI pro rok 2023. Jaká byla její cesta na vytrvalostní…

Španělsko je jejím druhým domovem, pouště kolem Dubaje má proježděné křížem krážem. Potěší vás milý a inspirativní rozhovor s Táňou Terberovou tak…