Mimořádné úspěchy shagya klisny Nayla Hayek

20. 8. 2015 Jolana Bezděková Autor fotek: archiv autorky

Shagya klisna Nayla získala hned tři mimořádné úspěchy doma i v zahraničí během šesti týdnů.

saČeská klisna Nayla Hayek chovatele a majitele Petra Hájka obsadila 9. místo na šampionátu Shagya arabů ve Francii, kde se 5. července 2015 konal v městečku Châtillon-sur-Chalaronne distanční dostih na vzdálenost 90 km jako Velká cena Shagya arabů. Závod se konal při příležitosti zasedání mezinárodního svazu ISG. Nayla Hayek, klisna nar. 2002, CZ-Pohorská Ves po 802 Koheilan VI-CZ, z Nilla 7-941, uspěla za mimořádně obtížných podmínek, kdy venkovní teplota stoupala ke 40 °C. O obtížnosti svědčí, že závod nedokončila více než polovina startovního pole.

Mimořádné kvality této klisny potvrzuje i její umístění na XXIII. Národní přehlídce plemene Shagya arab, která se konala 25. července v Pardubicích, kde obsadila ve své kategorii Plemenné klisny 12-16 let 1. místo.

V neděli 17. 8. 2015 startovala se svým stálým jezdcem Ulrichem Adensamerem z Vídně na Summer Spirit Race v Šamoríně v soutěži na CEI* 80 km a obsadila fantastické druhé místo s průměrnou rychlostí 19,11 km/hod. Gratulujeme chovateli Petru Hájkovi!

sa

Podobné články

Na konci července se v Nebanicích konalo Mistrovství České republiky ve vytrvalosti, kde se Táně Terberové znovu podařilo získat v seniorské…

Virginie Atger (FRA) v sedle Cham de la Palud

Na FEI mistrovství světa ve vytrvalosti seniorů, které se konalo 7. září ve francouzském Monpazier, bojovala o co nejlepší výsledek i česká…