Vše pro chovatele a myslivce na výstavišti v Brně

3. 4. 2023 Tisková informace Zdroj: Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu

Od 22. dubna do 26. dubna proběhnou na brněnském výstavišti Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH, Národní výstava hospodářských zvířat a Národní výstava myslivosti.

Ve 3 halách se prezentuje více než 200 firem s kompletním sortimentem pro chov hospodářských zvířat, živočišnou výrobu a myslivost. Na výstavišti se objeví téměř 1000 hospodářských zvířat.

Součástí doprovodného programu jsou národní šampionáty masného i dojného skotu, chovatelské přehlídky koní, ovcí, koz prasat, veterinární kongres, konference s taxonomickým zaměřením nebo aukce plemenných jalovic a embryí. Na Národní výstavě myslivosti se můžete těšit na pětidenní pódiový edukativní i zábavný program, výstavy trofejí, mistrovství Evropy ve vábení jelenů nebo ukázky tradičních řemesel souvisejících s myslivostí – rytectví, puškařství a nožířství.

Chovatelský program

Chovatelský program je opravdu bohatý. Uskuteční se mezinárodní setkání chovatelů plemene charolais „World Charolais Technical Congress“, národní šampionáty masných plemen skotu, národní šampionát holštýnského skotu, národní šampionáty plemen jersey a brown swiss, národní šampionát českého strakatého skotu, soutěžní přehlídka normandského skotu, přehlídky prasat, ovcí a koz a chovatelské přehlídky koní.

„V úterý zveme veterinární lékaře na kongres, který se bude zabývat veterinární legislativou, welfare a biobezpečností v chovech zvířat. V tentýž den budou na brněnském výstavišti zasedat zástupci zemědělských komor a organizací zemi Visegrádské čtyřky a proběhne konference Taxonomie a její dopad na zemědělsko-potravinářský sektor,“ popisuje nejdůležitější body programu ředitel projektu Petr Maliňák.

 Program koní

Koně se budou prezentovat v denním programu v pavilonu F. Program začíná vždy v 9:30 v kruhové ohradě a v 10 hodin v hlavní aréně. Dopoledne budou probíhat chovatelské ukázky plemen koní. Odpoledne se v kruhovce mohou podívat návštěvníci na ukázky práce s koňmi, komunikaci s koněm, práci s mladým koněm, hiporehabilitaci a děti se mohou také na koni svézt.

V hlavní aréně bude probíhat jezdecký program – ukázky, soutěže a další divácky atraktivní show. Do programu jsou zařazeny například také kursy lasování, ukázky podkování, uvidíme spřežení starokladrubských koní.

Na venkovní ploše bude vybudována mountain trailová dráha, kde budou probíhat ukázky soutěží na ruce i pod sedlem. V sobotu a v neděli budou hosty programu koní známe osobnosti, které k nim mají blízko – například herečka Michaela Kuklová. V úterý odpoledne bude možné projít si tuto dráhu se psem.

Výstavy trofejí a myslivecký program

Centrem mysliveckého programu bude pódium v pavilonu G1. Moderátorem pódia je Petr Joo, každý den si budete moci poslechnout cimbálovku Jožky Šmukaře. Na pódiu i výstavní ploše se bude možné seznámit s kluby Českomoravské myslivecké jednoty, o svém vztahu k myslivosti bude vyprávět Aleš Háma, na programu jsou odborné přednášky – například o využití dronů při ochraně mláďat nebo o vzniku abnormálních srnčích parůžků.

V rámci oslav 100 let od vzniku Českomoravské myslivecké jednoty bude k vidění výstava unikátních trofejí. Mnohé z vystavených trofejí není možné vidět jinde, například trofej jelena z roku 1730, která byla v první polovině minulého století ohodnocena jako nejsilnější na světě. V sobotu proběhne v pavilonu A myslivecký ples.

Výstaviště bude otevřeno od 9 do 17 hodin, ve středu do 16 hodin. Základní vstupenka stojí 110 korun a je dostupná pouze při online nákupu na webu veletrhu, vstupné na místě stojí 180 korun. Organizované skupiny nad 15 osob mají v pondělí a v úterý výhodnější vstupné a ve středu 26. dubna organizované skupiny navštíví výstaviště zdarma.

 

Podobné články
Součástí veletrhu FOR PETS bude youtuberka Kristy M. Ranch

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS…

Od čtvrtka 7. do neděle 10. prosince 2023 výstaviště v Salcburku hostilo festival koní nesoucí název Silberheil Amadeus horse indoor.