Olympijské komentáře všestrannosti VII. – Dvoudílný dokument o Hatlovi

13. 7. 2004 Josef Malinovský Autor fotek: Josef Malinovský

Jak jsme vás již informovali, o cestě Jaroslava Hatly za účastí na olympijských hrách v Aténách se natáčí dokumentární film. Jeho I.díl je dlouhý 18 minut a odvysílán bude v České televizi ještě před Olympiádou (detaily ohledně vysílacích časů se samozřejmě včas dozvíte na Equichannelu).

Film vzniká v produkci společnosti Cabiria s.r.o (www.cabiriafilms.com). Režisérkou a producentkou je Judita Křížová, hlavním kameramanem je jeden z našich předních kameramanů Martin Šec. Druhým kameramanem je Aleksandar Manič a čtvrtým členem filmového štábu je zvukař David Pavlíček.

Hlavním partnerem filmu a Jardovy „vyvážené stravy“ je společnost Nestlé. Jak říká s oblibou Judita: „KitKat dodává Jardovi v kratinkých přestávkách sílu a energii, přírodní voda Aquarel ho po crossu příjemně osvěží a s celozrnnými lupínky Fitness začíná svůj běžný den.“ O tom, že Jarda i tvůrci filmu potřebují skutečně silné partnery vypovídají především finanční náklady. Ty filmařské se pohybují kolem 1,5 milionu korun.

„Vždycky jsem snila o tom, že bych se všestrannosti věnovala aktivně, ale nakonec strach zvítězil, všestrannost je přece jen nejtěžší jezdeckou disciplínou. Posléze se mne zmocnila touha natočit film o koních, o jejich kráse, síle, inteligenci, osobnosti, odhodlanosti, příběh koně a člověka. A za pár dlouhých let jsem v Horse Academy, kde mám svého koně, potkala Jardu Hatlu a Berryho. Od toho momentu jejich neobyčejný příběh sledujeme s mými kolegy a kamerou se zatajeným dechem a snažíme se ho zaznamenat a zpracovat tak, aby všichni diváci mohli být svědky nezměrné touhy po naplnění snu a o úsilí, které je k dosažení vynikajících výsledků nezbytné. V neposlední řadě bych ráda, aby diváci pocítili souznění vyjímečného koně a vyjímečného člověka, kteří mají společné jedno, tím je obrovské srdce.“ Takto představuje svůj projekt producentka filmu Judita Křížová.

„Přála bych si, aby Jardův a Berryho příběh motivoval, nejen nejmladší generaci jezdců, ale aby všechny, kteří mají svůj sen, inspiroval k jeho naplnění nebo alespoň k pokusu o to.“

Cílem prvního dílu filmu je představit divákům jednak Jaroslava Hatlu jako jezdce a stručně i jako člověka, stejně tak členy The Dream Teamu, Berryho a všestrannost jako takovou. Tato disciplína zatím není tolik známá jako třeba fotbal a hokej. Právě díky Jardovi však má příležitost dostat se do povědomí širší veřejnosti. První díl bude mít tedy informativnější charakter, ale i ti, kteří Jardu znají a všestrannosti rozumí si jistě přijdou na své, ve filmu je zachycena Jardova „cesta do Atén“.

Na podzim se chystá vysílání hodinového portrétu, kde se doufejme objeví i záběry z Atén, určitě pak více z tréninku, závodů z evropských kolbišť a něco více z Jardova života tady i v Anglii.

Před Vánoci se zájemci mohou těšit na DVD, které bude kromě obou dílů obsahovat též speciální bonusový materiál. To je však zatím malé tajemství tvůrců filmu. V tuto chvíli je natočeno asi 40 hodin materiálu a to ještě filmaře čeká ta nejdůležitější část, cesta do Anglie a odtud rovnou do Atén.

Mediálním partnerem filmu je zpravodajský server Equichannel.cz, na kterém se již nyní dovídáte žhavé novinky z Jardovy „cesty do Athén“. Od teď zde najdete i veškeré informace týkající se filmu, který se o Jardovi, Berrym a celém Logica CMG The Dream Teamu točí.

Příbuzné články:

Podobné články

Všestrannost je nyní v centru pozornosti celé naší jezdecké komunity. Již tuto sobotu – 27. července - promluví Miroslav Trunda a Miloslav Příhoda…

Prezident ČJF Radek Rouč oznámil jména jezdců a koní v disciplíně všestrannost, kteří se zúčastní olympijských her v Paříži.