Olympijské komentáře všestrannosti III. - Úspěch na CIC*** v Římě

Zatímco si většina z nás užívala prodlouženého velikonočního víkendu, Jaroslav Hatla opět bojoval o důležité body do olympijské kvalifikace. Na mezinárodních závodech CIC*** Řím se tentokrát Jardovi s Kyrenejennalla´s Boyem opravdu dařilo a dokázal nejen svým soupeřům, že skutečně patří mezi světovou špičku.

První část 74 členného startovního pole absolvovala drezurní zkoušku v pátek. Mezi těmito startujícími byla i naše dvojice, která s 51,2 body skončila na průběžném sedmém místě. Po druhém drezurním dnu se však posunula na devatenáctou pozici.

Do nedělního crossu nastupoval Jarda s vědomím, že pokud chce i nadále pomýšlet na účast v Aténách, nesmí se zopakovat chyba z portugalského Barroca d´Alva, kdy po překombinovaném nájezdu Berry zastavil.

Trať dlouhou 4780 metrů, na které bylo celkem 33 překážek (40 skoků) nakonec Jarda a Berry absolvovali naprosto bez zaváhání v druhém nejrychlejším čase a posunuli se na velice nadějně vyhlížející pátou příčku.

Pondělní skokovou zkoušku překonali pouze s lehkým shozením na posledním skoku a celkově se umístili na naprosto senzačním třetím místě. První skončila Jihoafričanka (RSA) Zilla Pearse s koněm REHINGOLD před Kamilem Rajnertem - MAENGO z Polska. Kompletní výsledky najdete na webových stránkách www.completo.org.

Poslední kvalifikační závody absolvuje J.Hatla v irském Ballidenisk ve dnech 23.-25.dubna 2004.

Příbuzné články:

Podobné články

Všestrannost je nyní v centru pozornosti celé naší jezdecké komunity. Již tuto sobotu – 27. července - promluví Miroslav Trunda a Miloslav Příhoda…

Prezident ČJF Radek Rouč oznámil jména jezdců a koní v disciplíně všestrannost, kteří se zúčastní olympijských her v Paříži.