V Chomutově se koná mistrovství ČR ve voltiži

Ve dnech 28. a 29. září hostí Jezdecký klub Podkrušnohorského zooparku v Chomutově mistrovství České republiky ve voltiži. V tamní hale budou bojovat o sady medailí České jezdecké federace sportovci v kategoriích mužů a žen seniorů, juniorů A a B, ale také juniorských a seniorských skupin či dvojic.

Souběžně budou probíhat i otevřené „přátelské" soutěže. První kola proběhnou v sobotu od 9.00 hodin, kdy jsou připraveny povinné sestavy jednotlivců pro kategorie dětí, juniorů a seniorů. Od 11.00 hodin pak diváci budou moci sledovat povinné sestavy skupin juniorů a seniorů. Po polední přestávce přijdou na řadu první volné sestavy jak jednotlivců, tak skupin a po ukončení úvodního soutěžního dne se slavnostně vyhlásí výsledky přátelských soutěží. Od 19.00 hodin je pak naplánován společenský večer.

V neděli se bude pokračovat v bojích o mistrovské medaile od 9.30 hodin, a to technickými sestavami seniorů jednotlivců a povinnými sestavami juniorů. Vrchol celých závodů nastane od 13.00 hodin, kdy začne série volných sestav juniorů a seniorů jak v jednotlivcích, tak ve skupinách. Závěrečný ceremoniál celé mistrovské klání uzavře zhruba v půl páté odpoledne.

Závodů se zúčastní např. zástupci klubů TJJ Lucky Drásov, TJ Slovan Frenštát, JK Voltiž Albertovec, TJ Orion Praha, JK Chotěbuz a samozřejmě domácího JK PZOO Chomutov.

Více hledejte na stránkách www.ceskavoltiz.cz a www.jezdectvichomutov.webnode.cz.

Podobné články

„Voltiž je pro mě spojení gymnastiky, koní a adrenalinu,“ říká osmnáctiletá Tereza Czyžová, úspěšná voltižérka a reprezentantka, v rozhovoru pro…

Čeští voltižéři bojovali o víkendu v holandském Ermelu o medaile na ME a na MS. Junioři finišovali v sobotu a v neděli vrcholily mistrovské soutěže…