Tetčice u Rosic ve znamení CVI** - zlato zůstalo doma

28. 5. 2006 Andrea Švanová Autor fotek: archiv autorky

V pátek, 12.5.2006, se sjeli zástupci 4 kontinentů a celkem 13 států v prostorách jezdeckého areálu v Tetčicích u Rosic. O tom, že účast byla opravdu velká, svědčila už jen veterinární prohlídka, na které se předvedlo celkem 30 koní.

Tradičním pořadatelem těchto závodů byla TJJ LUCKY Drásov se svým týmem, za pomoci generálního partnera, firmy ANECT a.s., členů JK Tedos Tetčice a s velkou podporou majitele areálu pana Tesaře, který mj. zajistil perfektní povrch v hale. Na těchto závodech neproběhla jen soutěž dvouhvězdičková, ale zároveň i CVI *.

Na startu jsme mohli vidět celkem 73 jednotlivců z ČR, Kanady, Dánska, Norska, Holandska, Španělska, Rakouska, Polska, Slovenska, Maďarska, Ruska a dokonce z JAR a Jižní Koreje! Škoda jen, že nebyla tak hojně jako v loni zastoupena kategorie skupin. Každopádně divák nepřišel o zážitek vidět loňské mistry Evropy v kategorii skupin A**, a to slovenskou skupinu SOUP Šaľa, která také v Tetčicích zvítězila s přehledem. A je velkým českým úspěchem, že v patách ji zůstala složená skupina TJ Slovanu Frenštát.

Jako již v předešlých letech pořadatel zvládl organizaci těchto závodů na výbornou. Soutěžící, lonžéři, vedoucí ekip, ale také diváci se mohli těšit z velmi pěkných cen a dárků. Byly ohodnoceny ne jen výkony cvičenců, ale například také Miss a Missák (Jana Fodorová, Ladislav Majdlen), nebo nejmladší účastník závodů, kterým byla teprve 8-letá Berenika Procházková z TJJ Lucky Drásov .

Možno už jen dodat, že vedoucí ekipy a managerka pro voltiž v jedné osobě Ing. Nora Hořická může být právem spokojená s výsledky své ekipy a jak se sama vyjádřila, velkým úspěchem je nejen vítězství Petra Eima a druhé místo skupiny TJ Slovan Frenštát, ale hlavně také to, že je konečně velmi dobře vidět profesionalitu a postupnou vyspělost u některých cvičenců. Za zmínku v tomto směru jistě stojí například precizně provedená sestava Jany Sklenaříkové a dále úspěch nadcházející generace cvičenců v podobě velmi dobrých výsledků v kategorii jednotlivců * - jedna hvězda.


Pěkné fotografie ze závodů si můžete prohlížet na této stránce: CVI Brno-Tetcice 2006 - Andreas Popp


VÝSLEDKY:


Skupiny A2*:
1. SOUP Šaľa (SK), na koni Vilám, lonžér Majdlenová Jana
2. TJ Slovan Frenštát p. R., na koni Nicol, lonžér Švanová Andrea (JK Děti a koně) a cvičenci -Svoboda Ondřej, Valštýnová Adéla, Mikesková Nela, Tkáčová Nikol, Fusková Tereza - TJ Slovan Frenštát p. R., Chovančíková Kamila - TJ Voltiž Frýdek Místek, Zelinka Josef - TJ Orion Praha
3. TJJ Lucky Drásov, na koni Diana, lonžér MVDr. Cinerová Petra, cvičenci Andrlíková Michaela, Bartoňková Jana, Muzikantová Tereza, Machová Anežka, Schulcová Magdaléna, Procházková Berenika - TJJ Lucky Drásov a Krátká Veronika - JK Hřebčín Albertovec)
4. JO TJ Slávia UVL Košice (SK), na koni Zeus, lonžér Marián Pavľak


Ženy A2*
1. Sissi Jarz AUT, Pitucelli, Nobauer Julia
2. Fodorová Jana SVK, Catalin X, Pavľak Marián
3. Christa Kristofics-Binder, AUT, Dynamo, Schandl Fritz
5. Sklenaříková Jana, TJJ Lucky Drásov, Eskadra, Trčková Dana


Ženy A1* (juniorská)
1. Kowald Stefanie, AUT, Escudo Fox, Nobauer Julia
2. Pejčicová Jovana, SVK, Morello, Radovan Psota
3. Bartoňková Jana, TJ Lucky Drásov, Atom, Petra Cinerová
5. Dušková Kateřina, PZOO Chomutov, Robin, Andrea Švanová
7. Krátká Veronika, JK Hř. Albertovec, Atom, Petra Cinerová
9. Mikesková Nela, TJ Slovan Frenštát p.R., Robin, Andrea Švanová
10. Lenka Chlumská, TJ Orion Praha, Gracy RA, Neubergová Pavlína


Muži A2**
1. Eim Petr, TJ Voltiž Tlumačov, Catalin IV-33, Králová Kateřina
2. Majdlen Ladislav,
3. Tóth Adrián, oba SK, Barón, Psota Radoslav
4. Dujíček Jakub, TJ Voltiž Tlumačov, Catalin IV-33, Králová Kateřina
5. Klouda Lukáš, TJJ Lucky Drásov, Eskadra, Trčková Dana

Příbuzné články:

Podobné články

Ve švýcarském Bernu se od středy 17. července konalo mistrovství světa seniorů ve voltiži a zároveň také mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců.…

Frenštát pod Radhoštěm se stal ve dnech 29. a 30. června dějištěm mistrovství České republiky ve voltiži. Pořadatelem byla Tělovýchovná jednota…