Na albertovském mistrovství ČR ve voltiži 2014 uspěli favorité

Poslední zářijový víkend byl termínem pro republikové mistrovství ve voltiži, které se uskutečnilo v severomoravském Albertovci. Role favoritů potvrdili účastníci nedávných Světových jezdeckých her Lukáš Klouda a Jana Bartoňková z TJJ Lucky Drásov.

Lukáš Klouda nenechal nikoho na pochybách, že patří dlouhodobě mezi světovou voltižní špičku a předvedl na Landarovi vedeném Petrou Cinerovou vskutku mistrovské jízdy. Druhý skončil Josef Zelinka z jezdeckého oddílu TJ Orion Praha startující na frenštátském Aladinovi pod vedením lonžéra Ondřeje Svobody. Bronz vybojoval Marek Hablovič reprezentující s Paegasem a lonžérkou Libuší Hablovičovou Tělovýchovnou jednotu Voltiž Tlumačov.

Jak již bylo zmíněno, v ženské kategorii se nejvíce dařilo klubové kolegyni Lukáše Kloudy Janě Bartoňkové, jež byla stejně jako on hlavní favoritkou šampionátu. O stříbro a bronz bojovaly Barbora Komárková z JK Voltiž Albertovec a Kateřina Dušková, která dorazila na sever Moravy až z dalekého Chomutova. Nakonec však byla spokojenější domácí účastnice. Albertovští se ovšem dočkali i zlata. Nejcennější medaili si na krk navlékla v juniorské kategorii „B" Vanessa Krištofová. V „Áčkové" skupině pak zvítězila Weronika Schönwaldová z Frenštátu pod Radhoštěm, odkud přijela i vítězná juniorská skupina. Ta seniorská z Albertovce bohužel neměla žádného soupeře, a tak předvedla své umění, které při Světových jezdeckých hrách v Normandii bylo ohodnoceno jako 11. na světě.

Zbývající tituly putovaly do Drásova. V pas de deux nenašlo přemožitele duo Viktorinová - Obluková, nejlepší bylo i drásovské družstvo jednotlivců a Landar se stal nejúspěšnějším koněm v soutěžích jednotlivců. V rámci skupin stejnou cenu získal albertovský Rubikon vedený Andreou Videnkovou.

Další podrobnosti najdete na www.voltizalbertovec.cz. Půlhodinovou reportáž z mistrovství České republiky ve voltiži odvysílá Česká televize v pátek 3. října od 14.50 hodin na kanálu ČT Sport.

Podobné články

„Voltiž je pro mě spojení gymnastiky, koní a adrenalinu,“ říká osmnáctiletá Tereza Czyžová, úspěšná voltižérka a reprezentantka, v rozhovoru pro…

Čeští voltižéři bojovali o víkendu v holandském Ermelu o medaile na ME a na MS. Junioři finišovali v sobotu a v neděli vrcholily mistrovské soutěže…