Čtyři české ekipy na CVI** Vídeň

2. 6. 2008 Andrea Švanová Autor fotek: Petr Videnka

Ve středu 21.5. odjela hojně zastoupená voltižní ekipa na první nominační závody do nedaleko vzdálené Vídně. Soutěž se měla konat na velmi známém závodišti Freudenau. Jaké bylo ovšem nepříjemné překvapení ihned po příjezdu, když nám koně ustájili do vyplavených a rozblácených stájí, závodní kruh byl postaven pod bílou plachtou venku a vstup na něj byl doporučen v holínkách. Důkaz, že je závodiště nekvalitně připravené, přišel ihned během závodů, kdy několik koní upadlo i s cvičenci, závod byl na 2 hodiny zastaven a kruh musel být předělán.

Organizace a technické podmínky na závodech vázla, takže chtít po účastnících soutěže ještě zaplatit vstupné, bylo docela odvážné.

Do Vídně přijely celkem 4 české skupiny a to 2 juniorské z PZOO Chomutov a Hřebčína Albertovec a 2 seniorské z TJJ Lucky Drásov a TJ voltiž Tlumačov. Dále se přijely o nominaci poprat 4 seniorské ženy a 7 juniorských. Samozřejmě, že splnit nominaci na MS 2008, si přijel i jediný český muž - Lukáš Klouda.

Soutěže začaly ve čtvrtek povinnými sestavami juniorských skupin a jednotlivců. V pátek pak pokračovaly soutěže seniorských jednotlivců a skupin a volné sestavy juniorských jednotlivců. V sobotu pokračovaly volné sestavy juniorských i seniorských skupin a finále juniorských jednotlivců.

V juniorských jednotlivcích startovalo celkem 69 soutěžících, z toho 52 žen. Do finále se pak probojovala jediná česká zástupkyně, Jana Bartoňková z TJJ Lucky Drásov na koni Eskadra, pod vedením Dany Trčkové. Celkově obsadila 14. místo.

Ze seniorských žen se taktéž probojovala do finále jen jediná závodnice, a to Jana Sklenaříková taktéž z TJJ Lucky Drásov na koni Eskadra pod vedením Dany Trčkové, která celkově obsadila krásné 13. místo.

Na startu juniorských skupin se nejvíce podepsala tréma a nervozita z prvního mezinárodního závodu a tak se bohužel ani jedna juniorská skupina do finále nedostala. Celkově pak obsadila skupina JK Hřebčín Albertovec na koni David pod vedením Ladislava Menšíka 16. místo a PZOO Chomutov na koni Chris pod vedením Blanky Peterkové 18. místo.

V seniorských skupinách se nejlépe vedlo skupině TJ Voltiž Tlumačov na koni Farmon pod vedením Pavlíny Neprašové, která se do finále probojovala a nakonec obsadila krásné 10. místo.

Druhá seniorská skupina TJJ Lucky Drásov na koni Diana pod vedením Petry Cinerové obsadila místo 14.

Nejlépe si z českých reprezentantů vedl Lukáš Klouda taktéž na Eskadře pod vedením Dany Trčkové, který obsadil krásné 6. celkové místo.

Velkým úspěchem byla taktéž „premiéra“ Dalibora Blažka, který zde odrozhodoval své první dvouhvězdičkové CVI a při finálových soutěžích, kdy pořadatelé jmenovali rozhodčí u stolků, při vyhlášení „Dalibor Blažek Czech republic“ se z tribun ozval obrovský potlesk a výkřiky uznání.

Celkové výsledky pak vypadaly takto:

Ženy senior:
1. Faltin Katharina AUT , 2. Jarz Sissi AUT , 3. Juchstock Ines GER, 13. Sklenaříková Jana CZE
Muži 1. Andreani Nicolas FRA, 2.Kaiser Daniel GER, 3. Nousse Ivan FRA, 6. Klouda Lukáš CZE
Skupiny senior: 1.RC Wildegg AUT, 2. VG Pill TU Schwaz AUT, 3. Lutisburg SUI,
10. Tlumačov, 14.Drásov
Soutěž národů 1. Rakousko, 2. Francie, 3. Česká Republika





foto Petr Videnka
Podobné články

Ve švýcarském Bernu se od středy 17. července konalo mistrovství světa seniorů ve voltiži a zároveň také mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců.…

Frenštát pod Radhoštěm se stal ve dnech 29. a 30. června dějištěm mistrovství České republiky ve voltiži. Pořadatelem byla Tělovýchovná jednota…