Zábava jménem Kostýmová show

18. 3. 2022 Iveta Lewingerová, Rafífa Hamoudová Autor fotek: Viktor Král

Výstava zcela jistě patří mezi významné chovatelské události. Máme zde možnost setkávat se s lidmi, jež sdílejí stejný zájem, a bezesporu ji také můžeme označit za chovatelský svátek, díky kterému máme možnost srovnání kvality vlastních odchovů s odchovy ostatních chovatelů.

Své svěřence na ni cíleně a dlouhodobě připravujeme, abychom dosáhli co nejlepších výsledků. Za svou píli se můžeme odměnit tím, že si od běžné výstavní rutiny odskočíme do trošku „jiného světa“ a svou účast na výstavě zpestříme účastí v KOSTÝMOVÉ SHOW, kde nezáleží na kvalitě našeho poníka či jeho precizním předvedení ve výstavním kruhu, ale prim tu hraje naše kreativita, fantazie a tvořivost. Počet koní, osob či jiných zvířat, jež se budou účastnit jednoho vystoupení, není v Kostýmové show nijak omezen. 

Co mohou od Kostýmové show očekávat diváci?

Především prezentaci nápaditých masek, kreativní zpracování daného příběhu, týmovou spolupráci a spoustu zábavy. Všechny tyto atributy jsou zárukou skvělé podívané, která zaujme diváky napříč všemi generacemi. 

Co účasti v Kostýmové show předchází?

Je třeba, aby tým dal hlavy dohromady, a když se vylíhne zajímavý nápad, pak se roztočí kolotoč událostí, do kterého jsou vtaženi rodiče, prarodiče nebo třeba naši přátelé či stájoví kolegové. Vymýšlejí se a zhotovují kostýmy pro koně i lidi, případně další zvířata, která nás ve vystoupení doprovází, což bývá často práce hned pro několik šikovných rukou. Pak nás čeká příprava krátké individuální show, jejímž účelem je přesvědčit porotu o tom, že právě ta naše maska a náš příběh jsou těmi nejzajímavějšími. Ke svému vystoupení si pak musíme připravit vhodný hudební doprovod, který ještě podtrhne atmosféru našeho příběhu. 

Jak Kostýmová show probíhá?

Posuzovatelům se nejprve ve společném defilé předvedou všechny masky najednou. Pak každý tým dostane 2 minuty času, aby posuzovatelům prezentoval svůj příběh s vlastním hudebním doprovodem, který mu na znamení pustí pan zvukař. V tomto časovém limitu může svého koně předvést libovolným způsobem, na ruce, ze sedla, na opratích nebo v zápřeži. Do svého vystoupení může zařadit třeba i různé show prvky. Posuzovatelé zhlédnou všechna individuální vystoupení a pak stanoví pořadí podle toho, jak je jednotlivé prezentace zaujaly. 

Kostýmové show patří na výstavách k těm velmi oblíbeným a divácky atraktivním. V minulosti jsme v nich mohli vidět například Cirkus Humberto, Mimoně, jednotku dobrovolných hasičů, Pretoriánskou gardu, skvělé zpracování pohádky o Červené karkulce či Šípkové Růžence, akční zásah krotitelů duchů, Piráty z Karibiku, vodníka Česílka, tryskové letadlo, nebo závodníka formule 1.

I vy můžete tuto jedinečnou atmosféru zažít na vlastní kůži. První příležitostí letošní sezóny bude kostýmová show v rámci IV. Šampionátu nativních britských plemen, který se bude konat 21. - 22. května 2022 v Kolesách u Kladrub nad Labem, v areálu sportovní a dostihové stáje Vasury Kolesa.

Propozice i s přihláškou můžete v případě zájmu najít zde. Těší se na vás celý organizační tým i paní posuzovatelka Lorraine Clynes Thomas. 

Podobné články
Zambia vom Ellernbrook - LR

Národní pony společnost (NPS) by ráda pozvala v této sezóně všechny majitele i chovatele široké rodiny mountain a moorland plemen, jejich uznaných…

Naira Delveti - Lille Rosendals Captain Jack

Národní výstava NPS obvykle zakončuje výstavní sezónu v daném roce a dochází na ní k vyvrcholení šampionátových soutěží. Této tradici dostála i letos…