Chacco Blue po smrti - příčinou byla borelióza

11. 7. 2012 Martina Cerhová

Na začátku června letošního roku šokovala jezdecký svět zpráva o smrti meklenburského plemenného hřebce Chacco Blue, jež dlouhodobě působil ve stáji P. Schockemöhleho. Nyní jsou známy výsledky pitvy: důvodem smrti byla borelióza. Dle informací byla nemoc odhalena začátkem roku a hřebec byl pod adekvátním veterinárním dohledem. Jak je vidět, není radno klíšťata podceňovat ani u koní.

Chacco BlueChacco Blue byl čtrnáctiletý meklenburský hřebec. Nebyl to žádný drobeček, jeho KVH byla 172 cm a patřil mezi nejoblíbenější hřebce P. Schockemöhleho. V roce 2011 dosáhl významných úspěchů s Andreasem Kreuzerem, a to především díky třetímu místu ve VC Cách (Aachen), umístil se ovšem také v Redefinu, Calgery a Hamburku. V dřívějších letech startoval pod Aloisem Pollmann-Schweckhorstem, se kterým mnohokrát dosáhl vítězství či umístění v různých VC a NC.

Chacco Blue je otcem 22 uchovněných hřebců. Jeho potomstvo dosáhlo výkonnosti T v parkuru. Např. uchovněný Condor Blue (Chacco Blue - Solar) sbírá pod Takashi Haase úspěchy na mezinárodní parkurové scéně. Chacco's Girl (Chacco Blue - Argentinus) se stala zemskou šampionkou pětiletých skokových koní Badensko-Württemberska.

Stanice P. Schockemöhle patří k těm dražším a připouštěcí poplatek hřebce Chacco Blue byl 1 500,- eur. Dá se předpokládat, že se po jeho smrti zvedne zájem o mražené inseminační dávky.

 

Podobné články
Zambesi

Zambesi TN je první z ohlášených novinek ZH Písek pro rok 2023. Jedná se o letos 19letého KWPN hnědáka s působivým potomstvem, který se snadno může…

I. předvýběry hřebců pro plemennou knihu českého teplokrevníka se konají 25. ledna v ZH Tlumačov a 26. ledna v Zemském hřebčinci Písek.