CSIO****W 2003 v Poděbradech se blíží

8. 9. 2003 Josef Malinovský Autor fotek: archiv

Mezinárodní závody v parkurovém skákání CSIO****W 2003 se konají ve dnech 11. až 14. září 2003 v Poděbradech na závodišti zdejšího jezdeckého klubu. Opět se vám budeme snažit zprostředkovávat nejaktuálnější informace o průběhu jednotlivých soutěžních dnů.

Již tradičně je součástí poděbradského CSIO soutěž Poháru národů. Loni v Poděbradech v této soutěži naši reprezentanti skončili druzí, uvidíme, jak se jim v letošní silnější konkurenci bude dařit. K 31. srpnu bylo do této nejvyšší světové soutěže družstev, která se skáče pod názvem Samsung Nations Cup, přihlášeno patnáct družstev. A to z Nového Zélandu, Dánska, Belgie, Švédska, Polska, Itálie, Německa, Maďarska, Egypta, Norska, Chorvatska, Slovenska, Irska, Brazílie a pochopitelně čeští jezdci. Ve čtvrtek 11. září se rozhodne, kdo z našich reprezentantů bude startovat v družstvu za Českou republiku. V úvahu připadá Aleš Opatrný, Jiří Pecháček, Zdeněk Žíla, Petr Doležal, Jiří Skřivan, Martin Matějka, Martin Šoupal.

W v názvu čtyřdenního jezdeckého klání znamená, že současně se soutěžemi družstev bude probíhat soutěž jednotlivců o Světový pohár. V Poděbradech se skáče jako Grand Prix Orling s.r.o.

K 1.9. 2003 bylo do Poděbrad přihlášeno celkem 160 koní z 19 zemí světa, včetně USA, Řecka, Malty a Bermud.

Od loňského CSIO došlo v jezdeckém areálu v Poděbradech k zásadní rekonstrukci obou opracovišť. Díky dotacím Středočeského úřadu v celkové výši 1.900.000,- Kč (granty z Fondu sportu a volného času) byly položeny nové drenáže a nový povrch nejdříve na opracovišti u letních boxů a letos se dočkalo rekonstrukce také opracoviště za hlavní tribunou. Dnes tak splňují parametry špičkových skokových kolbišť.

ČASOVÝ HARMONOGRAM:

Čtvrtek 11. září 2003

  • 12.00 skoky jednotlivců
  • Pátek 12. září 2003

  • 10.00 skoky jednotlivců
  • 14.00 Pohár národů - Samsung Nations Cup
  • Sobota 13. září 2003

  • 10.00 skoky jednotlivců, ukázka pony skákání, skok mohutnosti
  • Neděle 14. září 2003

  • 09.00 skoky jednotlivců
  • 15.00 Světový pohár Grand Prix Orling s.r.o.
  • VSTUPNÉ:

    Vstupenky budou k dispozici při vstupu do poděbradského jezdeckého areálu v době konání CSIO. Ve čtvrtek je vstup zdarma, v pátek a sobotu je cena vstupenky 80 Kč, pro děti a důchodce 50 Kč, v neděli 100 Kč.

    Příbuzné články:

    Podobné články

    Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

    Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…