Chyba při Diamond Tour v Chuchli stála Papouška 5.220 eur. Dokončil šestý

29. 6. 2024 Tisková informace Autor fotek: Kateřina Návojová Zdroj: Czech Equestrian Team

Sobotním vrcholem CSIO3*-W CET Prague Cupu v Chuchli byla Diamond Tour, kterou dokončily hned tři české dvojice bez penalizace. Anna Kellnerová i Kamil Papoušek chybovali v rozeskakování až na posledním skoku. Vítězem se stal Ir Simon Mccarthy.

V sobotní Diamond Tour měli účastníci mezinárodních skokových závodů CSIO3*-W CET Prague Cup v Chuchle Areně Praha poslední možnost kvalifikovat se do nedělní Grand Prix, která je součástí série Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace. 

Náročný parkur s výškou překážek 150 centimetrů překonali bez penalizace tři čeští reprezentanti. Nejprve se to podařilo Anně Kellnerové s klisnou Catch Me If You Can Old, následně Kamilovi Papouškovi s hřebcem Vivano Blue a později ještě Sáře Vingrálkové na klisně Naila V´T Merelsnest. Ta ovšem do rozeskakování nepokračovala a skončila tak čtrnáctá.

Anna Kellnerová nastupovala do kolbiště jako třetí v pořadí, poté, co předešlé dvě dvojice nedokázaly čistou jízdu zopakovat. Česká jezdkyně se svou klisnou skákala výborně, ale bohužel na poslední překážce chybovala. Podobný osud potkal Kamila Papouška s Vivanem Blue, ovšem jeho čas byl o více jak dvě sekundy rychlejší. V konečných součtech se zařadil na šestý řádek výsledkové listiny, zatímco Kellnerová skončila jedenáctá. 

Z vítězství se radoval Ir Simon Mccarthy na klisně Gotcha, jemuž časomíra ukázala hodnotu 36,92. O jednu sekundu a jednu setinu k tomu byl pomalejší Emanuele Camilli z Itálie ve dvojici s valachem Chaccrouet. Papouškův čas byl o osm setin lepší, a tak si snadno spočítal, že smolné zaváhání v závěru ho stálo přesně 5.220 eur. 

„Už na prohlídce jsem byl překvapený, jak těžký a dlouhý parkur si pro nás stavitel Gérard Lachat přichystal. Říkal jsem si, co asi pro nás chce postavit zítra. Grand Prix měla být až v neděli a připadalo mi, že ji máme již v sobotu. O to víc jsem však rád, jak to Vivano zvládl. Dokázal, že když se soustředí na překážky a na to, co má, tak má obrovskou kvalitu,“ pochvaloval si Kamil Papoušek svého koně. 

„Je to kůň, který potřebuje stále skákat. Nikdy není unavený. To dnešní horko ho utlumilo, což mi vyhovuje, protože on je pořád strašně divoký a má přebytek energie. Takže dnes, kdy ostatní své koně sprchují a cpou do nich elektrolyty, tak já jsem rád, že se konečně na něm dá jezdit a je hodný. Chci toho proto využít a doufám, že mu to vydrží do nedělní Grand Prix,“ řekl v rozhovoru po soutěži Kamil Papoušek. 

Na neděli je naplánováno celkem pět soutěží, přičemž ta první začíná v 8:00 a první dvojice startující v Grand Prix vstoupí do kolbiště v 15:00 hodin. Podrobnosti najdou zájemci na webu www.csiopraha.cz.

Podobné články

Nedělní Velké ceně při CSIO3*-W CET Prague Cupu v Chuchli předcházelo finále Gold Tour s překážkami do 145 centimetrů, ve kterém předvedl nejlepší…

Skvělého úspěchu dosáhl český reprezentant Aleš Opatrný v Grand Prix, která zakončila pátý ročník mezinárodních parkurových závodů CSIO3*-W CET…