Parkurová elita závodí v Praze. Opatrný o změnách v týmu i souhře koně a jezdce

Předevčírem Kamila Hudečková Zdroj: iDnes.cz URL zdroje: www.idnes.cz
Idnes.cz
Idnes.cz

Na závodiště do Velké Chuchle, konkrétně do Chuchle Arény Praha se vracejí parkurové závody té nejtěžší úrovně. Od středy 26. do neděle 30. června se tu uskuteční tříhvězdové CSIO - W CET Prague Cup 2024 s pátečním Pohárem národů a nedělní Grand Prix na překážkách vysokých do 160 cm.

V Chuchli se představí koně a jezdci z 28 zemí světa. Českou republiku bude reprezentovat naše skoková špička, která se v Poháru národů utká s dalšími čtrnácti týmy. A nebude to lehké, protože tři země vyslaly do Prahy svůj olympijský tým a to Japonci, Irové a Spojené Arabské emiráty.

Jedním ze členů českého družstva je již tradičně Aleš Opatrný, který je zároveň šéfem seniorské skokové reprezentace. Koho dalšího nominoval do týmu a jaké vidí šance na dobrý výsledek? (V rozhovoru Alešovi tykám, protože se z jezdeckého prostředí známe více než třicet let)

Aleši, CSIO3* v Praze je letos největší parkurová akce. Pague PlayOffs letos nebude, tedy za vrchol by se daly označit tyto závody?
Ano, je to tak. Minulý týden byl Světový pohár v Olomouci, ale ten byl na úrovni dvou hvězd, kdežto CET Prague Cup má ještě o jednu hvězdu více, takže ano, jedná se o nejprestižnější a netěžší akci letošního roku, co se týká parkurů.

Celý článek přináší iDnes.cz: Parkurová elita závodí v Praze. Opatrný o změnách v týmu i souhře koně a jezdce

TN.cz
Podobné články

Malebná oblast české krajiny, ve které se svobodně prohánějí divocí koně, zubři a pratuři – zvířata, která žila v Evropě už od nepaměti. Zdá se vám…

PŘEŠTĚNICE - Jezdecký klub Bártův dvůr v Přeštěnici u Milevska bude od pátku 28. do neděle 30. června patřit jezdcům a jejich koním. V kopcovitém…