Příběh koně, kterého ničivé záplavy uvěznily na střeše domu, má šťastný konec

22. 5. 2024 Kateřina Rakúsová Zdroj: Deník.cz URL zdroje: www.denik.cz
Deník
Deník

/VIDEO/ Záplavy v jižní Brazílii přinesly příběh se šťastným koncem. Televizní diváci si ve zprávách na záběrech z města Canoas všimli zoufalého koně, jenž uvázl na střeše zaplaveného domu. Video se na sociálních sítích stalo virální. Nakonec se zvíře ze střechy povedlo zachránit. Příběh se stal symbolem přírodní katastrofy. Záplavy v brazilském státě Rio Grande do Sul způsobené silnými dešti si zatím vyžádaly nejméně sto obětí. Povodně na jihu země jsou nejhorší za 80 let.

Brazilský kůň ve svízelné situaci upoutal pozornost lidí na sociálních sítích. Zvíře, které díky své hnědé srsti dostalo přezdívku Caramelo, uvázlo na střeše domu v zaplavené brazilské oblasti Canoas. Povodně způsobily minulý týden silné deště. Díky hromadným prosbám o záchranu měl příběh koně šťastný konec.

Vyčerpané a zoufalé zvíře zachytil na kameru vrtulník televizní stanice Globo prolétající nad zpustošeným brazilským městem Canoas v metropolitní oblasti Porto Alegre. Silný déšť na místě zaplavil budovy a vyžádal si minimálně sto obětí.

Celý článek přináší Deník.cz: Příběh koně, kterého ničivé záplavy uvěznily na střeše domu, má šťastný konec

TN.cz
Podobné články
Drbna

Stav dvou koní v oblíbené jízdárně Cavalo v lesoparku Hloučela v Prostějově začali řešit lidé na sociálních sítích, kde se objevily fotografie…

Koně sehráli důležitou roli v historii lidstva, umožnili lidem cesty na dlouhé vzdálenosti, převoz těžkých břemen i obsluhu strojů. Díky koním se…