Na závodišti ve Velké Chuchli se opět rozběhli klusáci

12. 6. 2024 Kristýna Svobodová Zdroj: PrahaTV URL zdroje: prahatv.eu

Po měsíci se na dostihovém závodišti v Praze ve Velké Chuchli opět rozběhli klusáci. Návštěvníkům nabídli osm klání. Tím nejdůležitějším byla Jarní cena čtyřletých koní.

Druhá květnová neděle na hipodromu ve Velké Chuchli v Praze patřila klusáckým dostihům. Bohatá účast zahraničních koní se postarala o vysokou úroveň sportovních výkonů a tak i o řadu divácky atraktivních soubojů. Tím nejdůležitějším však byla Jarní cena čtyřletých koní, ve kterém lehce zvítězil hnědák Best Of Joker v sulce se svým trenérem Mykolou Volfem.

"Byl schovaný, čekal na celou rovinu, dobrá pozice a ten kůň má dobrou formu," řekl Mykola Volf, jezdec.

"Byly nějaké potíže na dráze?"

"Nebyla žádná krize, nikdo mě nepoškodil," řekl Mykola Volf, jezdec.

"Ukázal výbornou jarní formu toho tréninkového střediska, ostatně Mykola Volf dnes jako trenér vyhrál třikrát a dvakrát byl v sulce sám jako jezdec. Také jeho Best Of Joker dosáhl vynikajícího kilometrového tempa 1, 15 a půl a hodně koní si v tomto dostihu zlepšilo osobní rekordy, takže to svědčí o výborné úrovni čtyřletého ročníku, které na podzim čeká České klusácké derby," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Celý článek přináší PrahaTV: Na závodišti ve Velké Chuchli se opět rozběhli klusáci

Podobné články
Sport

Dostihové České derby vyhrál hnědák Naugthy Peter s britským žokejem Richardem Kingscotem. Kůň patří polské stáji Westminster Race Horses, jejíž…

Deník

Kočí Josef Hradec se svým párem koní vyrazil do Tyršových sadů, aby posekal něco přes hektar luk pod pardubickým zámkem. Lidé si tak mohli ve čtvrtek…