Hobby skákání na Dostihovém závodišti v Pardubicích dominoval taneční mistr

31. 3. 2011 Dušan Korel Autor fotek: Šárka Bělohlavová

Seriál Hobby soutěží v parkurovém skákání pokračoval ve středu na Dostihovém závodišti v Pardubicích. Slunečné počasí na pískové kolbiště znovu přilákalo vyšší počet startujících než v předchozím týdnu. Nejúspěšnějším z nich byl Aleš Novák s koněm Goyen, kteří zvítězili ve dvou ze čtyř vypsaných parkurů.

„Tentokrát jsme zaznamenali celkem 58 startů, což je zatím nejvyšší letošní účast při Hobby skákání. Je to optimální počet, takový bychom si představovali," pochvaloval si Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku a.s. Pardubice a zároveň stavitel parkuru a vedoucí tréninku. „Jsme rádi, že se na kolbišti představili zase další noví jezdci a koně. Je pozitivní, že se naše Hobby skákání stává stálou součástí kalendáře přípravy v období března a začátku dubna."

Stejně jako tři předchozí díly mělo také čtvrté letošní Hobby skákání na pardubickém Dostihovém závodišti jednu dominantní postavu, která si na své konto připsala dvě vítězství v průběhu odpoledne. V minulých týdnech se blýskly mladé jezdkyně - dvakrát Eliška Jandová a jednou Dominika Urbanová. Tentokrát je vystřídal zkušený jezdec Aleš Novák.

„Alešovi je už 56 let, jezdí pro radost. Je to taneční mistr a spolumajitel taneční školy v Chrudimi. Z toho je vidět, že kdo umí tančit, tak umí i jezdit na koni. Má v sobě cit pro obě činnosti," pronesl Jaroslav Grodl.

Aleš Novák s Goyenem v barvách stáje Chvojka Stolany vyhrál dva nejpočetněji obsazené parkury v rámci letošního čtvrtého Hobby skákání na pardubickém Dostihovém závodišti. Nejprve ovládli soutěž s překážkami do 90 centimetrů, v níž se sešlo 24 dvojic. Základní parkur zvládli bez trestného bodu, stejně si vedli i v rozeskakování, v němž byli o více než jednu vteřinu rychlejší než druhá Eliška Orctová s Blueberry Valmartem (JC Rusek).

Na své vítězství navázal Novák s Goyen hned v dalším parkuru s překážkami do 100 centimetrů, v němž se představilo 19 dvojic. Opět si vedli bezchybně v obou částech soutěže. V rozeskakování měli o dvě vteřiny lepší čas než druhá Zuzana Plundrová se Sterolem (JS Plundra).

Zahajovací soutěž středečního Hobby skákání se stala kořistí Elišky Jandové, které se letos na pardubickém pískovém kolbišti daří náramně. Ovládla parkur s překážkami do 70 centimetrů. V konečném pořadí obsadila první dvě příčky. Reprezentantka stáje Dvořák Barchov zvítězila s Jackem a druhé místo vybojovala s Kachetií. Třetí skončila Dominika Urbanová se Sherym (Malá jezdecká společnost), kteří už letos také okusili chuť vítězství.

Do závěrečného parkuru s překážkami do 110 centimetrů nastoupily pouze dvě dvojice. Vítězně z tohoto minisouboje vyšel zkušený Tomáš Kocián s Capitolem (SK Hlavice), kteří v obou částech soutěže předvedli bezchybný výkon. Klára Zemanová s Tornádou (TJ Start Hořice) v základním parkuru nasbírala osm trestných bodů a obsadila druhé místo.

Hobby skákání na pískovém kolbišti bude pokračovat ve středu 6. dubna. Bude to poslední díl před zahájením hlavní sezony na Dostihovém závodišti v Pardubicích. Začátek prvního ze čtyř parkurů bude v 15.00 hodin. Prezentace účastníků se bude konat od 14.00 do 15.00 hodin. Startovné je 150 Kč za každý start. Diváci mají vstup zdarma.

Aleš Novák - Goyen

Výsledky

Parkur s překážkami do 70 cm (13 startujících):
1. Eliška Jandová - Jack Dvořák Barchov
2. Eliška Jandová - Kachetia Dvořák Barchov
3. Dominika Urbanová - Shery Malá jezdecká společnost
4. Michal Maksa - The Magic Goes On Maksa L
5. Vladimíra Ciprová - Carolína Pastviny Pilníkov

Parkur s překážkami do 90 cm (24 startujících):
1. Aleš Novák - Goyen Stáj Chvojka
2. Eliška Orctová - Blueberry Valmart JC Rusek
3. Diana Houdová - Niklotr JK Apolenka
4. Zdena Kutílková - Salvátor JK Slatiňany
5. Vladimíra Ciprová - Viktory Pastviny Pilníkov

Parkur s přek. do 100 cm (19 startujících):
1. Aleš Novák - Goyen Stáj Chvojka
2. Zuzana Plundrová - Sterol JS Plundra
3. Lenka Jirásková - Queen JK Tyko Čepí
4. Hana Hlavatá - Vázanka Sokol Kladruby
5. Jana Höcková - Pippa Fun Albert Stolany

Parkur s překážkami do 110 cm (2 startující):
1. Tomáš Kocián - Capitol SK Hlavice
2. Klára Zemanová - Tornáda TJ Start Hořice

 

Podobné články

Ve dnech 9. a 10. září se na Pardubickém závodišti odehrálo nezapomenutelné Mistrovství České republiky v Mountain Trailu 2023, které bylo součástí…

Už jste někdy slyšeli o horseboardingu? Jde o jezdeckou show a zároveň sport. Můžete se s ním blíže seznámit v rozhovoru s průkopníkem této…