Víkend teorie a praxe: pokračování

20. 1. 2011 Ing. Jiří Křepelka
/data/imgs/00066016l.jpg
/data/imgs/00066016l.jpg

Noví vlastníci koní pro volný čas mohli získat základní informace a poznat potřebné praktické činnosti během víkendového semináře v chovatelském zařízení Hřebčína HF v Životicích u Nového Jičína. Zkušební seminář se uskutečnil 14. – 15. ledna 2011...

První edice se zúčastnilo 15 zájemců z celé republiky. Většina z nich se přihlásila i do nadstavbové části, která bude jednodenní (v sobotu 5. února 2011).

Druhé pokračování základního kurzu se uskuteční v pátek 4. února (od 13. hodin) a v sobotu 5. února. Obě akce se tedy v sobotu dopoledne prolínají, ale navzájem neruší - základní kurz má v sobotu dopoledne svou praktickou část a nadstavba přednášky.

Základní kurz je rozdělen na tři hlavní části: Teoretickou a praktickou péči o koně (zacházení s koněm, ustájení, krmení, čištění a péče o kopyta, postrojování koní - vodění, předvádění, lonžování, volný pohyb a výběr koní), legislativu chovu a veterinární péči (ošetření zranění, běžné nemoci a paraziti koní).

Nadstavbová část je věnována vlastnostem koní (zevnějšek, fyziologické vlastnosti, posuzování koní, měření koní, fotografování koní), smyslům koní a etologii, plemenům, plemenitbě, nemocem, postrojování koní a základům výcviku.
Přihlásit se lze u Ing. Stanislava Hošáka: (s.hosak@tiscali.cz, tel. 602 540 056)

Podobné články

Semináře Jak na přepravu a nakládání koní a Manipulace s koňmi v krizových situacích se budou konat ve dnech 13. – 14. ledna 2024 v areálu Q Ranch…

Asociace chovatelů miniaturních koní pořádá v sobotu 1. dubna 2023 od 9:00 hodin vozatajský seminář s mistrem opratí Ladislavem Jirgalou.