Kurz cvičitel - instruktor pro "všechny" 2018

8. 2. 2018 Tisková informace Autor fotek: Gabriela Rotová, Gamifoto

Vzdělávací zařízení Brno, ve spolupráci s Klinikou chorob koní Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, pro vás připravilo další kurz pro zlepšení vzdělanosti jezdecké veřejnosti - Kurz cvičitel - instruktor pro "všechny".

Instruktor jezdectví – pro „všechny“ 2018

Vzdělávání v jezdectví:

Vzdělávací zařízení Brno (akreditace MŠMT dne 2. 3. 2016 ,č.j. 023/2016-50, platnost do 2. 3. 2019) IČO : 757 181 71 - garant MVDr. Eva Nesňalová,CSc., 616 00 Brno, Horákova 715/8 ve spolupráci s Klinikou chorob koní Veterinární a farmaceutické univerzity Brno pro vás připravil vzdělávací kurz.

Kromě sportovního – závodního – jezdectví se v současné době rozvíjí rekreační a hobby jezdectví a k rozvoji cestovního ruchu přispívá stále více aktuální agroturistika. Roste poptávka po odborně proškolené pracovní síle, neboť množící se počty úrazů mají většinou původ v neznalosti a neodbornosti.

Na základě pozitivních ohlasů po konání kurzu v letech 2010 - 2017 dále pokračujeme.

V roce 2018 vypisujeme další kurz pro zlepšení vzdělanosti jezdecké veřejnosti mající zájem o vzdělání a poté spolupráci při přípravě jezdců ve výcviku v jízdě na koni v turistických jízdárnách, soukromých rančích a pod.

Podmínkou účasti v kurzu je věk min. 18 let a základní teoretické a praktické znalosti v jezdectví – jezdecká licence ČJF není podmínkou. Po absolvování kurzu a zkoušky nebude kvalifikace vyznačena v licenci ČJF!

Kurz je zaměřen ke splnění teoretické a praktické zkoušky – není tedy určen k výuce jízdy na koni - přihlásit by se měli pouze jezdci, kteří již jezdit na koni umí a chtějí si zlepšit své lektorské dovednosti.

Kurz je zajištěn vysoce odbornými lektory. Absolvování kurzu – 202 hodin (výuka teoretická a praktická) formou víkendového studia (so + ne) je ukončeno zkouškou před komisí.

Zkouška se skládá z části teoretické (písemný test a ústní zkouška) a praktické (pro anglický styl: drezura st. Z a parkur do 80 cm – jako zkouška vedení a ovládání koně), dále vedení výcvikové hodiny a lonžování koně se začátečníkem.

Absolventi kurzu jsou schopni vést výcvik v jízdě na koni na jízdárně i v terénu, pro rekreační a hobby ježdění a pro agroturistiku za dodržení zásad bezpečnosti.

Na základě Osvědčení o rekvalifikaci (vhodné též pro uplatnění uchazečů o zaměstnání, kteří jsou v evidenci Úřadu práce) lze požádat o vydání živnostenského listu (vázaná činnost). Kvalifikace nebude vyznačena v licenci ČJF.

Vzdělávací kurz bude vypsán v roce 2018 na jaře (duben - červen) v BRNĚ na VFU event. při velkém zájmu také v podzimním termínu září-listopad 2018.

Praktickou část vzdělávání lze absolvovat na vlastním koni, nebo v omezeném počtu je možné zapůjčení koně.

Kurzu je možné se účastnit v rámci REKVALIFIKACE ÚŘADU PRÁCE.

Kontaktujte váš Úřad práce, rádi vám poradí.

Další informace a přihlášky tel. MVDr. E. Nesňalová: 604 176 856 enesnalova@draci.cz

K organizačnímu zajištění kurzu je nutné nahlásit se co nejdříve, nejpozději však do 15. února 2018. Další komunikace bude včas vedena s přihlášenými zájemci.

Podobné články

Semináře Jak na přepravu a nakládání koní a Manipulace s koňmi v krizových situacích se budou konat ve dnech 13. – 14. ledna 2024 v areálu Q Ranch…

Asociace chovatelů miniaturních koní pořádá v sobotu 1. dubna 2023 od 9:00 hodin vozatajský seminář s mistrem opratí Ladislavem Jirgalou.