Hubertova jízda v Hradci nad Moravicí

V malebném prostředí zámku v Hradci nad Moravicí, převážně na zámeckých loukách , proběhla za slunečného počasí v sobotu 6.listopadu další Hubertova jízda, kterou pořádal tamní Jezdecký klub.

Zúčastnilo se jí 45 účastníků, z toho deset na ponících a je potřeba dodat, že všichni stačili dospělým jezdcům i koním a nejenom jízdou terénem, ale i v překonávání přírodních skoků. Také všichni dospělí zvládli průběh jízdy bez úhony. V polovině na účastníky čekala příjemná přestávka, během které se podávaly klobásy, horký čaj „s i bez“, ale důležitý byl krátký odpočinek.

Slavnostní fanfáry čtyř trubačů odstartovaly houf jezdců do údolí pod Hradeckým zámkem vedený masterem Josefem Živníčkem. Pochopitelně nechyběla „liška“, kterou představovala Eva Živníčková.

Trubači doprovázeli houf po celou dobu jízdy. Odpoledne a večer je nahradila westernová kapela, která měla přestávku jen po dobu soudu. Soudce MVDr.Josef Živníček jako master měl o průběhu jízdy dokonalý přehled a proto se svými poradci uděloval přísné tresty za chyby či překročení pravidel v průběhu jízdy a vlastně bylo slyšet jen „vinen“. Lišila se pouze výše uložených pokut. Všichni se rádi vykoupili příslušným mokem v útulném prostředí místní hospůdky přímo v areálu klubu. Diskuse byla živá, všichni hýřili optimismem a již se těší na příští rok.

Takto stmelený kolektiv si jistě poradí i v příštím roce, kdy tomuto klubu bylo svěřeno M-ČR pony.

Podobné články

Národní hřebčín Kladruby nad Labem pořádá tuto sobotu 14. října 2023 pro své zaměstnance tradiční Hubertovu jízdu.

V sobotu 29. října 2022 proběhla v Kladrubech nad Labem tradiční Hubertova jízda pro zaměstnance národního hřebčína.