TEMPERIES může být i nadějí pro Vás

otevření střediska, hřebčín Mlékojedy, 13.května 2000

Dne 13. května proběhlo oficiální otevření nově zrekonstruovaného Hřebčína Mlékojedy - Stáje Kamila Horáka, Neratovice-Mlékojedy.

Původně starší zemědělská usedlost nedaleko Prahy byla kompletně zrekonstruována tak, aby splňovala současné náročné podmínky na chov koní a zároveň aby vytvářela kvalitní zázemí pro svoje návštěvníky. Z reakce několika stovek prvních návštěvníků vyplývá, že požadovaného cíle bylo dosaženo.

Hřebčín Mlékojedy - Stáj Kamila Horáka si vybralo za svoje sídlo i občanské sdružení TEMPERIES, aktivně provozující hiporehabilitaci, člen ČHS. Tým tvoří devítiletý, speciálně vycvičený valach FALCO z chovu Národního hřebčína Kladruby, fyzioterapeutka s akreditací České hiporehabilitační společnosti a zkušený hipolog s pomocníky.

Při otevření areálu dne 13.5. shlédla více než stovka návštěvníků praktické ukázky hiporehabilitace a videoprojekci hiporehabilitačního výcviku a seznámila se s hlavním posláním sdružení - pomocí hiporehabilitace vytvářet kontakt jezdce/pacienta s koněm a pomáhat tak při nápravě poúrazových stavů, ortopedických potíží, dětem s mozkovou obrnou a mentálními poruchami a jinak handicapovaným pacientům.

Lidé v hřebčíně i sdružení jsou velmi přátelští a otevření, čemuž odpovídá i vyjádření k provozní době hiporehabilitace: ".. Nechceme stavět vzdušné zámky a slibovat nereálné. Začínáme postupně, po dílčích krocích. Tomu odpovídá i počáteční provozní doba pro hiporehabilitaci:

  • Pondělí a Čtvrtek: 16-18 hodin"


V celém objektu je dnes ustájeno několik desítek koní, používaných pro chov, soutěže i výcvik jezdců. Jako plemeník zde působí i impozantní irský hnědák CUMBRALES (1991), který jako 2-6letý 28x startoval na distancích 1600-3000m, získal 13 vítězství a 10 umístění a na dotacích 1.222.904 FF.

Objekt dále poskytuje i kvalitní ubytování v pěti dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením a možností přípravy teplých nápojů.Snídaně jsou podávány ve společenské místnosti s krbem. Samozřejmostí je organizování jezdeckého výcviku pro začátečníky a pokročilé, možnost ustájení Vašeho koně a bezplatná odborná konzultace před nákupem koně nebo rada s chovem.

Jezdecký výcvik provozuje hřebčín od pondělí do pátku v době od 10 do 15 hodin (ale dle individuální dohody i mimo tuto dobu)

Na závěr zbývá snad jen popřát sdružení TEMPERIES i celému hřebčínu a jeho obyvatelům mnoho štěstí, zdravé koně a spokojené zákazníky a doplnit důležité kontaktní údaje:


Ing. Ladislav Pohanka-ředitel
TEMPERIES občanské sdružení pro hiporehabilitaci
Hlavní 10, 277 11   Neratovice-Mlékojedy
Tel: 0206/684015, 688089, 0603/824098
Fax. 0206/686084
Email: hippo@jinak.cz
Internet: http://hippo.jinak.cz

Hřebčín Mlékojedy-Stáj Kamila Horáka
Hlavní 10, 277 11 Neratovice-Mlékojedy
Jezdecký výcvik, ubytování, informace o chovu koní
Tel+Fax: Stejný viz výše
Email: hippo@jinak.cz
Internet: http://hippo.jinak.cz/mlekojedy

Na Internetu jsou ke stažení veškeré informace a doklady - tzn. i hiporehabilitační dotazník, zásady bezpečnosti jízdy, rezervace ubytování či ceníky.

 

Podobné články

Česká hiporehabilitační společnost, z.s. zve na kurz Úvod do hiporehabilitace. Kurz je vytvořen pro laickou i odbornou veřejnost, pro rodiče dětí se…

Po hlubším vhledu do problematiky Hipoterapie ve fyzioterapii a ergoterapii (HTFE) opět zasypávám dotazy paní Bc. Moniku Šťastnou Kohoutovou,…