Východočeský servis - drezúrní soustředění

19. 3. 2002 Vladimíra Cermanová Autor fotek: Vladimíra Cermanová

Ve dnech 15. až 17. 3. 2002 proběhla třetí část plánovaného předsezonního soustředění jezdců VČ kraje s panem Vítem Čmolíkem.

Absolvovalo ho 11 koní z devíti oddílů. Příjemnou atmosféru podpořilo úžasné prostředí dobřenického zámku včetně sympatického personálu i paní majitelky.

Pan Čmolík se svým vrozeným taktem provázel jezdce i koně po celé 3 dny trpělivě všemi úskalími jezdeckého výcviku a každému se individuálně věnoval. Zcela nezvykle pro nás dokonce ocenil snahu každého jezdce o lepší jezdecké vzdělání "koňským" hrníčkem. Pokrok na jezdcích pak v neděli zaznamenali i rozhodčí p. Káva a p. Jeřábek, když je posuzovali při předvedení drezurních úloh.

Soustředění bylo totiž zakončeno malými závody. Dle stupně výkonnosti každá dvojice zajela v rámci své výcvikové hodiny i jednu z úloh (Z1, L3, S2) a při závěrečném sezení byli všichni zúčastnění odměněni dle svého umístění malou pozorností. Tento skvělý nápad paní Spálenské podpořil i sekretář VČ sekce p. Rajmont. A tak jezdci možná prvně v historii odjížděli ze soustředění bohatší nejen o nově nabyté zkušenosti.

Podobné články
Foto od výborné fotografky a kamarádky Barbory Chlebové, která vždy dokáže zachytit ty nejkrásnější momentky

Cesta k úspěchu jako příběh z pohádky? Životní kůň Barbory Zourkové je český teplokrevník Fénix. V loňském roce se tento krásný ryzák umístil na 23.…

Miguel Tavora v článku The Horse Magazine radí, jak se dopracovat ke shromáždění pomocí stranové práce.