CDI-W 2024 - světový pohár v drezuře

22. 5. 2024 Tisková informace Zdroj: ČJF URL zdroje: www.cjf.cz

Ve dnech od 23. do 26. května se konají v olomouckém Equine Sport Center mezinárodní drezurní závody, jejichž součástí je kvalifikační kolo světového poháru. Na startovních listinách je i několik jezdců, kteří doufají ve start na letních olympijských hrách v Paříži.

Česká republika má v CDI2* zastoupení díky Petře Miki Civišové a Evě Jančaříkové, která se představí i v CDI1*. Do této túry jsou přihlášené ještě Tereza Hábová a Aneta Havlíčková.  V kategorii jezdců do 25 let se bude porovnávat Barbora Zourková s pěticí konkurentů z Austrálie, Rakouska, Norska a Polska. Vyjma Norska je stejné složení zemí v soutěžích mladých jezdců, kde za domácí budou soutěžit Nikola Feherová, Eliška Skřivanová, Eliška Šteflová a Johana Vášáryová.

Mezi juniory bude za Česko startovat Alici Hubáčková, Barbora Krejčířová, Eliška Vandasová a Johana Vášáryové. Tato skupina je obohacena kromě Poláků a Rakušanů o jednu účastnici z Finska. Českopolskou záležitostí je CDI pro děti, v níž nás budou reprezentovat Anna Milena Appeltová, Liliana Hlavoňová, Alice Hubáčková, Jasmína Vášáryová a Tereza Zeusová. Na ponících se představí ještě Vendula Fajfrlíková, Lucie Kodytková a Barbora Krejčířová. Opomenout nelze ani soutěže pro mladé koně, v níž své svěřence odprezentují Michal Košťál, Linda Křenovská a Ida Vavříková.

Celé klání můžete sledovat živě na webu cjf.cz v sekci on-line přenosy díky spolupráci s EquiTV a ClipMyHorse.TV.

Podobné články
Ida a Incredible Boy - CDI Achleiten, 5yo test

Ida Vavříková je sice v drezurním obdélníku jako doma, její doménou ovšem není jen vrcholový drezurní sport. Zaměřuje se i na přípravu a trénink…

Alice Hubáčková

Česká jezdecká federace ve středu zveřejnila informaci o přidělení mistrovství Evropy dětí a juniorů v drezuře 2026 do Olomouce. „Je to pro nás velká…