Zemřel Miroslav Samšiňák

V sobotu 16. října podlehl těžké nemoci ve věku padesáti osmi let bývalý překážkový dostihový jezdec a v posledních letech startér Velké pardubické Miroslav Samšiňák.

Narodil se 26. března 1946 v obci Kost u Sobotky. Vyučil se v Kladrubech nad Labem a jako překážkový jezdec potom dlouho působil v tamní dostihové stáji. Jeho prvními partnery na dráze byli polokrevníci Čaj, Lotos-2 a Farel. Třikrát startoval v sedmdesátých letech ve Velké pardubické, ale nebylo mu přáno dostih dokončit, i když s Vindem v roce 1979 patřili k favoritům. Po skončení aktivního ježdění pracoval v kladrubském učilišti jako mistr odborného výcviku. V roce 1999 převzal štafetu po Ing.Šindlerovi a při dostizích v Pardubicích vykonával funkci startéra. Pětkrát odstartoval Velkou pardubickou, naposledy v loňském roce. Letos jsme jej viděli s praporkem v ruce naposledy koncem srpna, kdy odstartoval třetí kvalifikační dostih. Poslední rozloučení s Miroslavem Samšiňákem proběhne v pátek 22. října v pardubickém krematoriu. Čest jeho památce.

Podobné články
Poprvé v historii má Velká pardubická dva vítěze - Sexy Lorda s Jaroslavem Myškou a Godfreyho s Janem Faltejskem

134. ročník Velká pardubické se Slavia pojišťovnou byl v mnoha ohledech jedinečný. Pojďme si shrnout nejzajímavější okamžiky!

Star v padocku

Dne 13. října se běžela již 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. Mezi startujícími byl také třináctiletý bělouš Star. Jak letošní Velkou…