X. den metropolitní sezóny: 9. Červnový pohár

8. 6. 2011 Jiří Zlámaný Autor fotek: Paddock Revue

Desáté pokračování letošní sezóny v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle je připraveno na nadcházející neděli. Hlavním bodem programu je poslední zkouška před blížícím se FORTUNA Českým derby, 9. Červnový pohár (I. k., 2400 m, 130 tis. Kč). Ze sedmi účastníků jsou čtyři do derby stále přihlášeni, avšak handicapově stojí níže a nedělní dostih je pro ně prakticky poslední možností, jak si zlepšit hodnocení a posunout se mezi šestnáctku vyvolených. Úvodním dostihem odstartuje jubilejní X. ročník chuchelského seriálu pro dvouleté koně českého chovu a dvě položky nabídky jsou vyhrazeny tradičnímu mezinárodnímu utkání žákovských jezdců ČR – Slovensko. Celkem je na startovních listinách 81 koní a 33 jezdců, první z osmi dostihů startuje tradičně ve 14 hodin.

Balbrown či někdo další?

BalbrownJednoznačným sázkovým favoritem a také aktérem s nejvyšším handicapem, je dvojnásobný trojkový vítěz na mílové distanci Balbrown (Ardak Amirkulov, ž. Lukášek, 1,7:1), jenž si poprvé vyzkouší vytrvaleckou porci a pokud si hodnocení dokáže ještě upravit směrem nahoru, může se za dva týdny na start nejprestižnějšího klasického dostihu vejít.

Čtyři z jeho soupeřů startovali v květnovém mosteckém Memoriálu dr. Frankenbergera na trati 2000 metrů, Fencer (Equus Caroli, ž. René Koplík, 3,5:1) tam byl devět a půl délky za vítězem šestý, Innocent (Gabriela-Trachtová, ž. Andrés, 4:1, hlášen do derby) o čtyři dále sedmý, Ofset (Licehamr-Bartoš, ž. Radek Koplík, 5:1) po nadějném dubnovém čtvrtém místě z pražské dlouhé trojky skončil jedenáctý a I Will Do It (Estrella, ž. Rája, 6:1, hlášen do derby) třináctý.

Poprvé na pražskou dráhu zamíří Speed of Gracie (BORS Břeclav, ž. Havlík, 8:1), v posledních dvou startech pátý v bratislavské dvojce (o daleko za vítězem) a menším dostihu v Ebreichsdorfu, letošní premiéru teprve podstoupí Turf Finch (FINCH, a. s., Verner, 8:1, hlášen do derby), vloni na podzim dvakrát druhý a na závěr sezóny pátý (za čtvrtým I Will Do It) v 1800m první kategorii Ceně Sherlog, jeho nový trenér Myška má letos zatím dobrou bilanci devatenácti startů, pěti vítězství a deseti dotovaných míst.

Startovní listiny
Sázkové kurzy

 

Další dostihový program:

14:00 - Cena VAFO Praha, s. r. o. (III. k., 1200 m): start jubilejního ročníku seriálu pro nejmladší tuzemské rodáky s jedenácti účastníky, z nichž už má platný doběh na kontě Portyr.

14:30 - Cena SŠDSaJ (hdcp IV. k., 1400 m): v prvním ze dvou dostihů mezinárodního žákovského utkání může favoritka Roseburn utnout čekání pražského trenéra Drlíka na letošní premiérový triumf.

15:00 - Cena Generali Pojišťovny (II. k., 1400 m): v Bratislavě znovuzrozený předloňský šampión polských juniorů Mileryt a vítěz Velké jarní ceny z roku 2007 Lord Silvano spolufavority proti devíti soupeřům.

15:30 - Cena značky Magic Helena (III. k., 1600 m): v plně obsazené míli může po dobrém vstupu do sezóny rekonvalescent Double Rubble ukončit dvouleté čekání na třetí životní výhru.

16:30 - Memoriál Miloslava Nového (hdcp IV. k., 2600 m): na stejné distanci o kategorii výše Flying Eagle před dvěma týdny přilétl finišem na druhé místo a zde může čtyřletý ryzák aspirovat na první vítězství kariéry.

17:00 - Cena náměstka primátora hl. m. Prahy Ing. Antonína Weinerta, CSc. (IV. k., 1815 m): ve druhé části soupeření žákovských jezdců také deset aktérů, tříletý Danubius se pokusí o dosažení jarního hattricku.

17:30 - Cena sázek Betino (IV. k., 1600 m): mezi devíti tříletými kandidáty má blízko k opuštění skupiny nezvítězivších minule těsně druhá Růženka.

Doprovodný program:

15:35 - módní přehlídka značky Magic Helena (přízemí tribuny - sázková hala)

Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka" se zábavným programem!
Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi a dále se bavit v dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!
Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky AUTO HASE PARKU. Opět probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a samozřejmě nechybí loňská novinka: patronát nad "Hříbátky" od nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti: www.dinotoys.cz.

AUTO HASE PARK nabízí řadu suvenýrů a nové razítko!
V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Letošní novinkou pak je možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

ZAČÁTKY DOSTIHOVÝCH ODPOLEDNÍ V SEZÓNĚ 2011:
duben - září: 14 hodin
říjen: 13 hodin
listopad: 12 hodin

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2011:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Celoroční vstupenka (permanentka): 900 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč

Podobné články
Vignetta

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Na západě Čech byla vrcholem Cena města Karlovy Vary, moravské závodiště připravilo…

Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s…