Dostihové odpoledne patřilo Ceně města Karlovy Vary

22. 7. 2024 Marcela Kozová Autor fotek: Marcela Kozová
Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu
Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s připomínkou 125. výročí zahájení provozu na druhém nejstarším závodišti v Čechách.

Hlavním bodem třetího mítinku byla 95. Cena města Karlovy Vary. Dvoukilometrový test první kategorie vyhrazený čtyřletým a starším středotraťařům přilákal šest startujících.

Po roce se do dostihu, který své počátky píše od roku 1899, vrátila hnědka Whirl Wind Girl (ž.J.Andrésová). Po šestém místě z loňska si výborným výkonem zajistila třetí místo. Napínavou podívanou v cílové rovince předvedli favorit Charpentier a nedávná premiantka z Letní ceny klisen, napajedelská rodačka Vignetta. Někdejší vítězka Oaks se stává specialistkou na zdejší dráhu. Po tuhém boji o krátkou hlavu si připsala svůj třetí karlovarský triumf. Čtvrté místo uhájil tempo udávající Vazirpour, pátý doběhl Alzir a poslední místo patřilo You Just Rockovi.

První kariérní úspěch zaznamenala amatérská jezdkyně Eliška Fialková. V nejkratším dostihu, kilometrové Ceně Nadace města Karlovy Vary – Memoriálu Josefa Dolejšího, dovedla vítězně do cíle sedmiletou Anielu. 

Karlovy Vary jsou od roku 2017 dějištěm atraktivního Mistrovství světa amatérských jezdkyň Fegentri -Memoriál Ing. Jiřího Chaloupky. Proti soupeřkám z Velké Británie, Itálie, Švýcarska a Německa se stejně jako v minulém roce prosadila česká amartérka Klára Chrbolková, která do cíle na prvním místě dovedla s náskokem dvou a půl délky čtyřletou hnědku Happy Scarlett před Miurou vedenou Švýcarkou Jenny Langhard a Ballantines s Němkou Janinou Boysen.

Podobné články
Poprvé v historii má Velká pardubická dva vítěze - Sexy Lorda s Jaroslavem Myškou a Godfreyho s Janem Faltejskem

134. ročník Velká pardubické se Slavia pojišťovnou byl v mnoha ohledech jedinečný. Pojďme si shrnout nejzajímavější okamžiky!

Star v padocku

Dne 13. října se běžela již 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. Mezi startujícími byl také třináctiletý bělouš Star. Jak letošní Velkou…