Vizitky startujících koní na IV. kvalifikaci na 115. VP

Vizitky koní startujících ve Velké ceně Skanska, a.s. – IV. kvalifikaci na 115. Velkou pardubickou České pojišťovny

BARCIN – několikrát se již dokázal umístit v dobrých dostizích mezi kvalitními soupeři, výraznějšího úspěchu ale zatím nedosáhl. Loni bylo jeho nejlepším výsledkem druhé místo v Bratislavě za Big Sixem a dvě pátá umístění v Bratislavě a v Itálii. Letos startoval čtyřikrát, v dubnu byl druhý a třetí v Itálii, koncem května nedokončil v Pardubicích kvalifikační dostih a bez úspěchu skončil i koncem července ve Velké benešovské steeplechase, kde však podal výborný výkon, když bojoval o vítězství a proběhl cílem jako třetí. Byl však pro nedodržení kurzu diskvalifikován.

BEHISTOM – patří mezi perspektivní překážkáře. Loni zvítězil v menším dostihu ve Slušovicích a koncem sezóny ve Švýcarsku. Letos startoval třikrát. Začátkem května nedokončil dostih v Pardubicích, v červenci zvítězil v dostihu III.kategorie ve Světlé Hoře, před Herbinou a Ligretou a v srpnu získal pěkné druhé místo v Kolesách za Szafranem, když porazil velmi dobrého Sullivana, Marakose, Larii a Herissona.

CIESZYMIR – skvělý a velice nadějný steepler. Loni v Pardubicích startoval čtyřikrát, zvítězil a byl druhý v těžkých dostizích II.kategorie a sezónu korunoval vítězstvím v Ceně Labe. Při jeho největších úspěších byl v jeho sedle žokej Peter Gehm. Letos startoval třikrát, nedokončil červnovou kvalifikaci, byl čtvrtý v Meranu za Registanou a dvojicí italských koní a v srpnu na pardubické dráze nedokončil kvalifikační Velkou cenu Pardubického kraje, když si v dostihu vedl velice dobře, cválal ve vedoucí skupince, měl šanci bojovat o vítězství, ale nešťastně upadl v závěru dostihu na Havlově skoku.

HASTAVEN – skvělý polokrevník narozený ve Francii. Před léty patřil k elitě našich klasických steeplerů, získal druhé místo ve Zlatém poháru Paramo za famózním Almanzorem. Loni startoval šestkrát, čtyřikrát zvítězil, z toho třikrát v Pardubicích. Od dostihů nižší kategorie postupně vyhrál hlavní dostih ve Světlé Hoře a v Pardubicích v srpnu po impozantním závěru kvalifikační Velkou cenu Pardubického kraje. Startoval i v loňské Velké pardubické České pojišťovny, ale v průběhu dostihu se mu obnovilo staré zranění a v poslední třetině dostihu byl zadržen. Letos ještě nestartoval.

HUCKLEBERRY – překážkář nadprůměrné výkonnosti. Nejlepším jeho výsledkem v loňském roce bylo čtvrté místo v bratislavské Velké ceně Petržalky na 5500 metrů za Big Sixem, maďarským Vili Boyem a Nostalgií a také vítězství v proutkách na slušovické dráze. Letos startoval dvakrát v červnu, nejprve zvítězil ve Slušovicích v dostihu III.kategorie, nad Larií a Show Must Go On a potom získal čtvrté místo ve Velké netolické steeplechase na 4100 metrů za Artifaxem, Bargielem a Oregou a nechal za sebou výborné koně Sullivan, Zengi a Sixteen.

JACK DE TRAOU LAND – zatím nejlepší sezónu měl předloni, kdy startoval čtyřikrát v Pardubicích, dvě cross-country III.kategorie vyhrál a získal druhé místo v Ceně Vltavy za vítězným Balamutem. V loňském roce se při šesti startech čtyřikrát umístil. V Pardubicích byl v červnu třetí za Iraklionem a Tanečnicí. a Catapultem. Letos se představil v Prvomájové steeplechase v Lysé nad Labem, kde po nevýrazném výkonu nesplnil roli favorita a cílem proběhl jako pátý. Potom nedokončil květnovou kvalifikaci, ale v červnu v Pardubicích vyhrál těžký dostih II.kategorie na 5200 metrů, když porazil Olympic Golda, Sadomise a Polárníka. Koncem srpna zde ve stejném dostihu zklamal, když cílem proběhl až jako osmý.

SCATMAN – patří k průměrným steeplerům a v minulosti dokázal několikrát i zvítězit v menších dostizích. Loni byl při čtyřech startech dvakrát druhý, cenné bylo zvláště jeho druhé místo v Baden-Badenu v Iffezheimer Jagdrennen na 4500 metrů za vítězným Decent Fellow. Letos získal při třech startech dvě pátá umístění, nejprve začátkem června v Itálie a o měsíc později v dostihu III.kategorie v Karlových Varech. V polovině srpna pak v Itálii dostih nedokončil.

TANEČNICE – spolehlivá klisna, která má na svém kontě řadu cenných umístění. Předloni byla druhá v Poplerově memoriálu za Jubilem, když odkázala na třetí místo Válečníka. V loňském roce se umístila třetí v zářijové kvalifikaci za Nostalgií a Eliškou Přemyslovnou a potom byla druhá v Ceně Vltavy za Herissonem. Letos startovala třikrát, v červnu byla třetí ve II.kategorii na 3300 metrů v Pardubicích za Jazz Powerem a polským Sanderem, v červenci ve Světlé Hoře byla ve stejné kategorii na 4600 metrů druhá za Juventusem, když porazila Lanereta a naposledy se zatím představila v srpnové kvalifikaci, kde se umístila pátá za Red Dancerem, Odyseuszem, Kedonem a Iraklionem.

ZENGI – výborný a spolehlivý steepler. Takovýto těžký dostih půjde poprvé. Loni při pěti startech získal dvakrát druhé místo, byl třetí čtvrtý a šestý. Poslední dva starty absolvoval v Pardubicích a sezónu uzavřel čtvrtý místem v Závěrečné steeplechase za trojicí Bargiel, Sullivan a Degro-Hill.

Letos byl nejprve druhý v Prvomájové steeplechase v Lysé za Eleatou a o měsíc později na téže dráze zvítězil v dostihu III.kategorie. Koncem června stačil v kvalitní společnosti ve Velké netolické steeplechase pouze na šesté místo, ale o měsíc později zvítězil ve Velké benešovské steeplechase, před Ligretou, Shargem a Zeolitem.

ZEOLIT – pravý bratr skvělého trojnásobného vítěze Pardubického St.Leger Zagona se v Polsku věnoval military a před letošní sezónou byl zakoupen do Česka. Ve steeplechase debutoval již v dubnu v Radslavicích a získal druhé místo za Sullivanem. Potom nedokončil dva dostihy na pardubické dráze. Koncem července byl čtvrtý ve Velké benešovské steeplechase za Zengim, Ligretou a Shargem. Čtvrté místo získal i koncem srpna v Pardubicích v dostihu II.kategorie na 5200 metrů za Bargielem, Chailandem a Ligretou a za sebou nechal Polárníka, Maskula a další.

Příbuzné články:

Podobné články
Vignetta

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Na západě Čech byla vrcholem Cena města Karlovy Vary, moravské závodiště připravilo…

Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s…