Velikonoční pondělí v Kolesách

28. 4. 2011 Jana Hlaváčová Autor fotek: Jana Hlaváčová

Velikonoční pondělí, 25.4.2011, jsem se vydala do Koles. Jakou radost mi udělalo, když jsem viděla dceru naší kobylky na startkách, vám snad ani nebudu vykládat. Radost to byla o to větší, protože místo zešlehaného zadku od mrskačky jsem utekla hned ráno autem na cestu a návštěvu kamarádů jsem nestihla (nebo oni mě?).

Počasí dnes nepřálo moc nám, návštěvníkům, ale koně si mohli oddychnout a ochlazení jim udělalo dobře, i když té hlavní, mnou sledované Triumf Tour se nedařilo a doběhla poslední. Na programu dne bylo sedm dostihů, z toho dvě roviny, tři steeplechase a dva s proutěnými překážkami, kde se poprvé ukázal i skvělý Funny Valentine a jak si ve svém debutu vedl, to se dočtete o kousek níž.


Cena pana Jaroslava Jiráně

První rovinový dostih na 2800 m, IV. kategorie, byl vypsaný pro tříleté koně. Na start se postavilo celkem deset koní, z nichž cílem proběhl první ryzák po Mill Pondovi HOLLY MILL s Jaroslavem Myškou. Druhý, celých 6 délek za vítězem, doběhl STEP DANCER s Josefem Bartošem a trojici nejúspěšnějších doplnil tři délky za nimi PUBMOON v sedle s Janem Derychem.

Cena firmy Garant Přelouč

Druhá a taky poslední rovina dne - na 3200 m, IV. kategorie, byla vypsána pro čtyřleté a starší koně. Zvítězila hnědka PERLA, kterou vedl Ondřej Velek. Šest délek za sebou nechala syna Rainbows For Life VANINIHO s Pavlínou Filipovou. Třetí v poli doběhl ZUGOR v sedle s Michalem Köhlem. O něco lepší pořadí na tabuli jsem čekala i u Shadow Daye, který si „za mlada" dokázal připsat vítězství v jedničkovém dostihu a patřil k těm lepším koním, které jsme mohli na dráze potkávat.

Cena firmy Tepostop Přelouč

První steeplechase IV. kategorie, na 3600 m, se zúčastnilo 8 koní. Cílem proběhla první, o šest délek před soupeři, GOMA se Štěpánkou Sedláčkovou v sedle. Druhá se umístila opět dcera Magnuse GRIZLA s Petrem Tůmou a trojici doplnil s Janem Derychem ZIP.

Cena Elektrovasury

Další steeplechase III. kategorie, na 3700 m, se účastnila početná skupina koní. Zvítězila sedmiletá hnědka pod vedením Josefa Bartoše GODEA s výrokem jistě. Jednu a půl délky za vítězkou proběhl cílem šiml VELBERT s Liborem Šimůnkem a třetího, dvě délky za nimi, dovedl do cíle Bohuslav Mátl MATHEA.

Cena pana Josefa Váni

Dalším dostihem byla trojková steeplechase crosscountry na 4000 m. Zvítězil napajedelský odchovanec MIRAINO pod vedením Jiřího Kouska. Druhá v poli se umístila SPERANZA, šestiletá hnědka v sedle s Josefem Bartošem a třetí místo obsadil Bohuslav Mátl v sedle GRANITOLA.

Cena FC Panter Kolesa

Šestý dostih dne byl věnovaný proutěným překážkám. Dostihu dlouhého 3400 m, IV. kategorie, se účastnilo 8 koní. Vítězství si na své konto připsal ryzák ZARIF pod vedením Josefa Bartoše. Druhý cílem proběhl tři a půl délky za vítězem TAMMYRAY s Janem Kratochvílem. Třetí se umístil Ondřej Velek v sedle DUSILENKY.

Cena Stavební firmy Milan Vosáhlo

Poslední dostih IV. kategorie, na 3400 m, byl opět ve znamení proutěnek. S přehledem zvítězil FUNNY VALENTINE, syn letošního nejúspěšnějšího plemeníka Look Honeyho, jehož vedl Ondřej Velek. Druhý proběhl cílem MARL BORA s žokejem Bohuslavem Mátlem a šest délek za nimi třetí TALINA s Josefem Bartošem.

Další fotky najdete zde: www.arpuska.net

Jockey Club ČR - výsledky, termínová listina,...

Podobné články
Vignetta

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Na západě Čech byla vrcholem Cena města Karlovy Vary, moravské závodiště připravilo…

Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s…