Pražský dostihový festival

Vrcholem druhé části sezóny v CONSEQ PARKU Praha-Velká Chuchle byl Dostihový festival, pod záštitou a za osobní účasti primátora hl. m. Prahy Doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc. Hlavními magnety programu byly dva tradiční srovnávací dostihy pro tříleté a starší koně.

Mílařské hvězdy překvapil All the Evil

Ve Velké ceně Prahy CK Martin Tour (I. k., 1600 m, 350 tis. Kč) došlo k velkému překvapení, když v dobrém čase 1:38,04 hvězdami nabitou sestavu zastínil outsider All the Evil se slovenským žokejem Zdenkem Šmidou v sedle. Čtyřletého valacha stáje Meridian trénuje František Holčák, který zaznamenal ve Velké ceně Prahy rekordní, již šesté vítězství. Druhé místo bral obhájce loňského prvenství Roches Cross (Jasna, ž. Rája), třetí finišoval Sweet Ducky (Ramzan Kadyrov, ž. Línek), čtvrtý skončil spolehlivý Chardoney Tcheque (Dr. Charvát, ž. Havlík) a za natěsnanou čtveřicí vybojoval pátý honorář Almond Magic (YOKO, ž. Šafář). Nevedlo se favoritu Pegasovi, který skončil poslední.

Leo Gali potvrdila kvalitu

Triumf ve Velké ceně českého turfu (I. k., 2400 m, 350 tis. Kč) jistě o tři čtvrtiny délky získala sázková druhá spolufavoritka, pětiletá ryzka Leo Gali s žokejem Milanem Zatloukalem. Výborná vytrvalkyně stáje DAR, chystaná trenérem-šampiónem Václavem Lukou, sbírá úspěchy v Itálii, ve Střední Evropě startovala potřetí a udržela zdejší čistý štít, nedělní vlažný čas 2:37,00 šel na vrub pomalé úvodní fázi dostihu. Druhý skončil premiant červencového Zlatého poháru z Bratislavy, mírný favorit Dorian Crown (Ramzan Kadyrov, ž. Rája), délku za ním dotvořil očekávané velké pořadí vítěz letošního Českého derby Rádia Impuls Kadyny (Monte Negro, ž. Šmida), pětici doplnili slovenský host Peer Cooper (MPL Racing, ž. Línek) a Mariydi (Dr. Charvát, ž. Chaloupka).

Výsledky

Další dění:

Vítězkou otevírací Ceny Fitmin Solution (III. k., 1400 m) pro nezvítězivší dvouleté koně českého chovu se stala favoritka Harfa (DS Pegas), jejíž žokej Petr Foret pojistil vedení v průběžném pořadí letošního šampionátu CK Martin Tour Cupu a celkově získal 99. životní triumf.

Cenu Femat (III. k., 2400 m) po tuhém boji o krk proměnila v letošní premiérovou výhru čtyřletá klisna a sázková druhá spolufavoritka Winsome Honey (Philiphof.cz) se slovenským žokejem Jánem Havlíkem v sedle.

V Ceně Decart (III. k., 1800 m) pro tříleté a starší koně českého a slovenského chovu si jistě o dvě délky připsal první životní vítězství čtyřletý valach Fencer (Equus Caroli), s nímž druhý nedělní triumf získal Ján Havlík.

Při pátém životním startu podruhé na dvojkové úrovni vyhrál sázkami mírně favorizovaný tříletý hnědák Mikesh (Kelso Stables), kterého v Ceně Maincor (hdcp II. k., 1400 m) premiérově vedl žokej Jiří Chaloupka.

Ten se vzápětí stal druhým dvojnásobně úspěšným žokejem odpoledne, když s ním Cenu EBF (III. k., 1200 m) pro nezvítězivší dvouleté podle očekávání opanovala favoritka Majolica Maya (Bunty Team).

Závěrečná Cena sázek Betino (hdcp IV. k., 1200 m) byla vyhrazena žákovským jezdcům, po tuhém boji ji vyhrála tříletá ryzka Vierville (Tax-Reform), která se v dosavadních čtyřech letošních startech neumístila a v jejím sedle se při teprve sedmém životním startu už ze třetí výhry radovala talentovaná jezdkyně Michaela Musialová.

Conseq Park

Podobné články
Vignetta

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Na západě Čech byla vrcholem Cena města Karlovy Vary, moravské závodiště připravilo…

Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s…