Infoservis z Chuchle - 5. dostihový den sezóny 2004

První květnovou neděli pokračovala letošní dostihová sezóna na centrálním českém závodišti v Praze-Velké Chuchli pátým dílem. Dostihový den s vydavatelstvím GRAND PRINC nabízel cekem sedm dostihů.

VC vydavatelství GRAND PRINC vyhrál Vydrysek

Favoritkou hlavního dostihu odpoledne, Velké ceny vydavatelství GRAND PRINC (I. kat., 1618 m, 3letí) byla loňská dvojnásobná vítězka Polly for Life. Svěřenkyně Quida Neuberga nastupovala letos poprvé a společnost jí na startu dělalo jedenáct soupeřů. Polly for Life se také krátce po startu ujala (nijak rychlého) tempa dostihu. Přivedla pole do cílové roviny, ale tam se nečekaně propadla mezi poražené.

Naopak vpřed vyrazil nositel populárního jména Vydrysek (Monsagem) a pod vedením loňského šampióna českých žokejů Dušana Andrése jistě o dvě délky vyhrál. Druhé místo vybojoval Speed for Ever před Fatrou Line. Vydrysek by nyní měl zamířit na start klasické Velké jarní ceny Transgas, a. s., která se v Chuchli uskuteční 16. května.

Žokej Dušan Andrés a (jeho otec) trenér Josef Andrés získali dlouho očekávané, první vítězství v tomto roce.

Kanec a make-up pro Kristýnu Bezděkovou

Posledním dostihem odpoledne byla Cena První české doutníkářské. Vyhrála klisna Luanda trenérky Renaty Pátkové s jezdkyní Kristýnou Bezděkovou v sedle (bylo to 40. vítězství této jezdkyně, čili jí jen 10 triumfů zbývá k doasžení žokejského titulu). Cenou pro vítězky nebyla, jak by se dalo čekat, krabice plná doutníků, ale regulérní obrovský kanec (tedy, již neživý)... Obě vítězky z neobvyklé ceny poněkud zrozpačitěly, ale za ochotné pomoci silných mužů si s ní nakonec poradily.

Po celé odpoledne probíhala soutěž o nejúspěšnější jezdkyni dne a právě vítězstvím s klisnou Luandou celkové první místo obsadila Kristýna Bezděková. Hlavní cenou byl bezplatný poukaz na služby vizážistky předních českých celebrit (např. Lucie Bílá) Adrianny Bartošové. Nutno podotknout, že slečna Bartošová s vítězkou zas tolik práce mít nebude, Kristýna Bezděková patří nejen k našim nejlepším, ale i nejpohlednějším jezdkyním.

Už známe prémii v Poháru sedlářství Jan Hauzr - 309.000 Kč!

Po dalším termínu škrtání uchazečů o start v 84. Českém derby SETUZA a Marila balírny zůstal na přihláškách stále ještě rekordní počet 70 koní a již nyní je známa výše zvláštní prémie do dostihu Pohár sedlářství Jan Hauzr (1800 m, 3l. čes. chovu přihlášení tzv. zvýhodněnou cestou - dřívější termín přihlášení, nižší souhrn zápisného), který se koná v den derby. Prémii tvoří součet přihlášek ze zvýhodněné cesty: 309.000 Kč. Tento speciální bonus nebude koním započítáván do zisku a nebudou za něj tedy penalizováni. Cena dostihu je jako u všech dostihů I. kategorie 120.000 Kč, právo startu v něm má z přihlášek derby (zvýhodněnou cestou) 23 koní (českého chovu).

Česká Vídeň - Tral Stakes vyhrál Monolit!

Obrovským úspěchem pro český turf skončil nedělní klasický dostih na novém rakouském závodišti v Ebereichsdorfu u Vídně. Trial-Stakes (Gr.2, 1700 m, 50 tis. euro) totiž v silně obsazeném poli 15 koní vyhrál nejlepší český dvouletý hřebec loňského roku Monolit, kterého pro stáj Red Arrows ing. J. Rosiny odjel žokej Martin Knauer. Nová posila dr. J. Charváta German Malt skončila na čtvrtém místě, vítěz naší Ceny zimního favorita Pokerfox finišoval sedmý. Monolit vyhrál 25 tis. eur a stal se prvním milionářem mezi letos třletými koňmi.

Decent Fellow v Brémách druhý

Vítěz loňského ročníku 4200m steeplechase Grosser Preis des Casino Bremen (listed) Decent Fellow (majitel: dr. Jiří Charvát, trenér: Josef Váňa, jezdec: Radek Havelka) skončil při pokusu o obhajobu rok starého triumfu na druhém místě, třináct délek za dominujícím Eisenherzem. Decent Fellow obohatil své konto o 3000 eur.

Jiří Zlámaný
tisk. a PR oddělení TMM, spol. s r.o.

Podobné články
Vignetta

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Na západě Čech byla vrcholem Cena města Karlovy Vary, moravské závodiště připravilo…

Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s…