Dostihový spolek a.s. NEMÁ problémy

Dnes ráno jsme vás informovali o textu, který uvedl internetový zpravodaj Český turf a který zvláštním způsobem rozebíral situaci v Dostihovém spolku Pardubice. K textu nám dnes také zaslalo vedení DS a.s. své vyjádření.

Původní článek zde: Dostihový spolek a.s. Pardubice má problémy

Autor článku „Dostihový spolek a.s. má problémy" nemá nejen odvahu se pod svůj článek podepsat, ale nemá ani pravdivé a podložené informace. Jedinou pravdu má ve svém tvrzení, cituji, „že Velká pardubická je nyní pojmem v celé Evropě". Výrazně tomu přispělo zařazení Velké pardubické České pojišťony do mezinárodního seriálu Crystal Cup, soutěže, která vznikla iniciativou Dostihového spolku v roce 2009 a koná se na deseti závodištích v šesti dostihově nejvyspělejších zemích Evropy, kde Velká pardubická České Pojišťovny je klíčovým dostihem celého Crystal Cupu. Plné startovní pole v loňském roce je dokladem této stále vzrůstající prestiže.

DSPardubické závodiště se v posledních letech stalo i domovem tří Mistrovství Evropy ve všestrannosti, kvalifikací všestrannosti pro Olympijské hry v Pekingu, mezinárodních tříhvězdičkových soutěží s účastí 15 - 18 evropských zemí. Dále je Dostihový spolek pořadatelem třídenní mezinárodní výstavy Koně v akci (největší v ČR) a dalších sportovních a společenských podniků.

Druhý největší akcionář byl opakovaně od počátku roku osloven skupinou zájemců, aby svůj podíl ve společnosti prodal. Dr. Vokál veškeré nabídky odmítl a zůstává nadále na své pozici. Je obecně známo, že je celá řada zájemců o koupi akcií DS, není však znám žádný případ, kdy by akcionář chtěl své akcie prodat. Přes všechny ekonomické problémy, které přináší dnešní doba, a které se dotýkají každého z nás, je situace v DS stabilní. Zásluhu na tom má i úzká spolupráce se Statutárním městem Pardubice, jeho největším akcionářem a poděkování patří i všem sponzorům.

Ing. Arch. Miroslav Petráň, předseda představenstva Dostihového spolku a.s.
Ing. Jiří Kunát, místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s.

Podobné články
Vignetta

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Na západě Čech byla vrcholem Cena města Karlovy Vary, moravské závodiště připravilo…

Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s…