Dostihový infoservis - pozvánka na 18. Memoriál prof. Václava Michala

Dostihový duben vyvrcholí v neděli na závodišti v Praze-Velké Chuchli programem osmi dostihů, mezi nimiž se excelentními sestavami vyjímají především dva dostihy první kategorie, každý i s prémiemi o 200.000 Kč: Memoriál profesora Václava Michala (I. kat., 1400 m, 3l. hřebci a valaši) představí jedenáct špičkových uchazečů o pozici hlavního adepta květnové Velké jarní ceny RABBIT CZ a Cena Partžurnálu (I. kat., 1400 m, 4+) nabídne souboj devíti elitních sprinterů a mílařů, kteří jen za loňský rok vydělali přes čtyři a čtvrt miliónu korun!

Startovní listiny

 

Tři nové importy proti loňským šampiónům!

Znamenitou podívanou slibuje jedenáctičlenné startovní pole 18. Memoriálu profesora Václava Michala. Poprvé po zimní přípravě nastoupí loňský šampión dvouletých hřebců, vítěz Ceny zimního favorita Mirisk (žokej Rája, stáj J+J Votava) a ve dvou startech neporažený premiant "pardubického zimního favorita" Le Baron (žokej Chaloupka, stáj Hrubý). Na oba bude pozornost upřena o to větší, že jejich stájoví kolegové během prvních tří nedělí sezóny předváděli výborné výkony. Pražská stáj Hrubý, která momentálně vede šampionát majitelů, vyšle na start ještě druhého kandidáta Zessia (v sedle s držitelem hattricku z minulého dostihového dne jezdcem Lukáškem). Respektovaná světlohorská stáj Wrbna Racing bude zastoupena silnou dvojicí jedničkových vítězů: spolu s vítězem finále loňského ročníku seriálu Schaumann Ignaciem (žokej Hind) poprvé do Prahy přicestuje i vítěz kvalitní bratislavské Velké ceny BBAG Pate (v sedle stájová jednička žokej Srnec).

Kromě Pateho čeká chuchelská premiéra na tři sledované importy: Another True Story (žokej Radek Koplík, stáj YOKO) byl zakoupen s vizitkou dvou loňských triumfů v Anglii, letos už startoval v supertěžké francouzské konkurenci a na závodišti Maisons-Laffitte finišoval šestý v listed-kategorii Prix Djebel. I nová posila stáje Syndikát V3J Kyshanty (jezdec Mathers) dokázala vloni na anglických drahách dvakrát vítězně uspět, třetí ze zdejších noviců Priory Bay (stáj Galaxie, žokejka Miličková) rozšířil počet svěřenců trenéra Josefa Váni a z loňských čtyř anglických startů vytěžil jedno druhé místo.

Sestavu doplní stájový kolega Another True Storyho, třetí z Ceny zimního favorita Mr Dario (žokej René Koplík), majitel triumfu z letní bratislavské Ceny Muscatita Lenzir (žokej Janáček, stáj Gabriela-Trachtová) a bronzový z finále seriálu Schaumann Shaman (žokej Minařík, stáj K-K Metal). Start tohoto dostihu bude v 16 hodin.

 

De Roberto v prvním letošním startu

Už o půl hodiny dříve než tříletí koně se na stejné trati představí devět čtyřletých a starších soupeřů v Ceně Partžurnálu. Kvalita sestavy je naprosto excelentní a vévodí jí Mílař roku 2006, vítěz Velké jarní ceny, Velké ceny Prahy a CEBC Mile De Roberto. Sedlo čtyřletého bělouše stáje Dr. Charvát, jenž v posledních pěti startech pouze vítězil, poprvé obsadí úřadující žokej-šampión Václav Janáček. Premiérově se letos ukáže také korunní princ loňských tříletých mílařů, druhý z Velké jarní ceny, vítěz Ceny Jezdectví a Českomoravské ceny Terssio (žokej Radek Koplík, stáj Hrubý), zatímco další tři výteční sprinteři už spolu svedli souboj v Gomba handicapu FRBC, kde obsadili první tři místa. Žokej Jan Rája tentokrát upřednostní obhájce loňského prvenství a vítěze právě Gomba handicapu Socr Househo (stáj Zámecký vrch), zatímco sedlo jeho partnera z úvodního odpoledne sezóny, v "Gombě" třetího Certuse (stáj Spedition Zavřel) tentokrát povede nový lídr jezdeckého šampionátu CK Martin Tour Cupu Tomáš Lukášek. Stříbrný z Gomba handicapu Hairy's Son (stáj Görgl's Farm) má žokejské obsazení, Jiřího Chaloupku, nezměněné.

Nováčky na pražské dráze pak budou čtyřletý francouzský rodák Rol'Over Beethoven (žokej René Koplík, stáj Rabbit Trhový Štěpánov), jenž vloni v létě dokázal vítězně uspět i v Anglii a sedmiletý bělouš stáje DIBEK Saint Buddy (žokej Artur Resulov), který si dosud na oves, a to ne neúspěšně, vydělával i v amerických dostizích nejvyšší třídy Graded.

Velmi lákavé obsazení ale má například už druhý dostih odpoledne (14.30 hodin, Cena Agroefekt, II. kat., 1800 m), kde se po rekonvalescenci představí vítěz Velké jarní ceny 2004 Monolit, čtvrtý z loňské Velké jarní ceny Hecer, i premiant předloňské Ceny zimního favorita Indian Train.

Podobné články
Vignetta

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Na západě Čech byla vrcholem Cena města Karlovy Vary, moravské závodiště připravilo…

Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s…