Dostihová sezona na pardubickém závodišti končí

Pouhé dva týdny po 122. Velké pardubické s Českou pojišťovnou se na pardubickém závodišti uzavře dostihová sezona. Závěrečné dostihy České asociace steeplechase (ČSACH) se poběží v sobotu 27. října. Jako tradičně bude vrcholem dostih věnovaný poslednímu vítězi Velké pardubické – tentokrát klisně Orphee des Blins.

Závěrečná steeplechase ČSACH - Cena Orphee des Blins bude vrcholem posledního dostihového mítinku v roce. Do steeplechase cross country na 4200 metrů je přihlášeno 11 koní, z nichž celá řada letos sbírala na pardubické dráze úspěchy. Kromě této steeplechase diváci uvidí ještě dalších šest dostihů. První z nich startuje ve 12 hodin.

Pro návštěvníky dostihů připravilo závodiště malé překvapení. S běžnou vstupenkou ke stání bude totiž možné dostihové odpoledne strávit v lóžích tribuny A, a to až do vyčerpání kapacity jednotlivých lóží. Vstupné na dostihy je 90,- Kč, děti do 15 let mají vstup zdarma.

dostihy

Loučení s dostihovou sezonou

V sobotu 27. října bude zakončena letošní pardubická dostihová sezóna posledním mítinkem. Program nabídne sedm překážkových dostihů, hlavním bodem je tradiční Závěrečná steeplechase České asociace steeplechase - Cena Orphee Des Blins, na počest vítězky Velké pardubické. Na startu hlavního dostihu se sejde jedenáct zkušených překážkářů, dostih bude mít i zahraniční účast v podobě trojice slovenských koní.

Favority budou CHARME LOOK (ž. Mátl), LOVE THE WIN (ž. Myška) a RENARD ARGENTÉ (ž. Boyer) a o vítězství by mohli bojovat i LIRAIN (ž. Bartoš) a STATUS QUO (ž. Havelka).

CHARME LOOK zde vyhrál suverénně v září dostih III. kategorie, minule měl ale v roli jednoho z favoritů v Ceně Vltavy pád hned v úvodu dostihu. STATUS QUO byl v témže dostihu v září čtvrtý a v Ceně Vltavy získal pěkné třetí místo.

LOVE THE WIN loni zvítězil v Ceně České asociace steeplechase, letos se mu ale zatím příliš nedařilo, snad se nyní prosadí. RENARD ARGENTÉ běhá spolehlivě a sbírá umístění, v září zde byl čtvrtý za výbornými Cherwick, Nikas a Age Of Luck a porazil velmi dobrého Speranzu.

LIRAIN byl v Pardubicích v květnu druhý za Grizlim, další dva dostihy nedokončil, nedávno v Ceně Labe ztratil jezdce po překonání Irské lavice.
Překvapit by mohli IMBIR (ž. Novák) nebo MAUGLÍ (Liška), který začátkem září bojoval o vítězství ve Velké netolické steeplechase s Frasinim a porazil Terebesze a Gecosse.

Dalšími startujícími budou MODENA (ž. Stromský) a slovenští VALIANT (ž. Brečka), BODYGUARD (Kocman) a NASAIRÉE (Stančík).

Solidní obsazení mají i rámcové dostihy, ti nejlepší již po gala programu při Velké pardubické samozřejmě odpočívají a tak uvidíme i celou řadu nováčků, tím nejzajímavějším bude SKARABEUS, který patří na rovině ke špičkovým koním.

První dostih bude odstartován již ve 12:00 hodin.

Tipy:
  • I. MEDULA - DUMÁGO - HOLLYBEAR
  • II. SKARABEUS - TRIVERO - NONITO
  • III. ALFREDO - DOBBY - DANUBIUS
  • IV. ESO - AGDAR - AL JAZ
  • V. MARL BORA - KSIEŽNA VEGAS - ČMAŇA
  • VI. CONCORD - ELDORADO - GLOVER
  • VII. CHARME LOOK - RENARD ARGENTÉ - LIRAIN

Milan Tůma

www.pardubice-racecourse.cz

Podobné články
Vignetta

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Na západě Čech byla vrcholem Cena města Karlovy Vary, moravské závodiště připravilo…

Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s…