Global Champions míří na Miami Beach. Letí tam i Anna Kellnerová

8. 4. 2022 Tisková informace Autor fotek: tiskové středisko LGCT Zdroj: LGCT URL zdroje: www.pragueplayoffs.com
GCL v Hamburku
GCL v Hamburku

Parkurovou sérii Global Champions čeká jedna z nejatraktivnějších zastávek sezony. Druhé kolo se uskuteční na slavné Miami Beach, pár metrů od břehu Atlantického oceánu. S klisnou Catch Me If You Can a valachem Silvertonem G tam míří Anna Kellnerová.

Longines Global Champions Tour a Global Champions League se letos opět vrací na Miami Beach. Parkurové závody nejvyšší úrovně CSI5* se uskuteční od 14. do 16. dubna doslova pár metrů od břehu Atlantického oceánu. Jedná se o jednu z nejpozoruhodnějších destinací pro parkurové skákání na světě. Diváci tam mají volný vstup přímo z pláže a mohou se jít v přestávkách mezi soutěžemi osvěžit do šplouchajících vln. 

Chybět tam nebude ani lídr v celkovém pořadí LGCT Ludger Beerbaum, jenž vyhrál první kolo v katarském Dauhá. Jistě bude doufat, že si vedení udrží, ale nebude to mít vůbec jednoduché. V obhajobě vítězství z roku 2019, kdy se tam konala série Global Champions naposledy před pauzou způsobenou pandemií covid-19, se bude snažit Pieter Devos. Ten je od letošního roku členem týmu Prague Lions. V průběžném pořadí žebříčku jednotlivců na Beerbauma ztrácí jen sedm bodů, jelikož v Dauhá byl čtvrtý. Na Floridu letí i jeho kolega jak v rámci reprezentační sestavy Belgie, tak celku Pražských lvů. Ten bude zastupovat i Česka Anna Kellnerová. Přihlášené má dva koně – klisnu Catch Me If You Can a valacha Silvertona G. Také ona má na Miami Beach pěkné vzpomínky, protože v roce 2018 tam vybojovali s Gercem Schröderem první místo v Global Champions League. 

Těžkou konkurenci budou vytvářet například dvojnásobná vítězka LGCT Grand Prix Miami Beach Edwina Tops-Alexander a šampion LGCT z let 2018 a 2019 Ben Maher. Oba se budou snažit nastartovat tím nejlepším možným způsobem svoji cestu za ziskem dalšího titulu šampiona. Američtí fanoušci budou moci fandit domácím hrdinům, mezi které se řadí Georgina Bloomberg, Jessica Springsteen, Margie Goldstein-Engle, Laura Kraut, Spencer Smith, Kent Farrington a mnoho jiných. Mezi další světová jména na seznamu účastníků patří Nicola a Olivier Philippaertsovi, Nayel Nassar, Christian Ahlmann, Daniel Deusser, Darragh Kenny, Denis Lynch, Shane Breen a Maikel van der Vleuten.

Kromě vítězství v kole týmové Global Champions League a Longines Global Champions Tour Grand Prix pro jednotlivce, jehož dotace je 300.000 eur, jezdci budou bojovat o další zlatou vstupenku do Super Grand Prix konané během listopadového GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. V té se vítězové jednotlivých velkých cen utkají o pohádkovou dotaci v celkové výši 1,25 milionu eur.

Podrobnosti o programu nadcházejícího mítinku jsou na webu www.gcglobalchampions.com. Více o připravované galashow světového parkuru GC Prague Playoffs najdou zájemci na adrese www.pragueplayoffs.com.

Miami Beach
Podobné články
Ilustrační foto

Problematickou situaci v chovu koní v Ludvíkově, místní části Velkých Losin, jistě zaznamenala většina z nás. Stav koní v hospodářství řešila v…

Od neděle 14. ledna 2024 má Dánsko nového panovníka Frederika X. Královna Markéta II. v paláci Christiansborg podepsala své prohlášení o abdikaci a…