Experti chtějí nasadit koně Převalského do ruských stepí

26. 8. 2011 ČTK

Moskva - Ruští odborníci chtějí z evropských zoologických zahrad přestěhovat do ruských stepí koně Převalského, aby tato původní divoká zvířata vrátili do volné přírody. V první várce, s níž se počítá v roce 2012 nebo 2013, by to mohlo být asi 30 kusů koní ze zoo v Česku nebo v Německu. Informuje o tom agentura RIA Novosti.

Projekt na záchranu a obnovu stepních ekosystémů v Rusku, který se má realizovat pod patronací OSN, počítá v první fázi s investicemi ve výši 5,3 milionu dolarů. Koně Převalského zamíří do Kurské a Orenburské oblasti, do Zabajkalského kraje a do Kalmycka na jihu Ruska. Všude tam divocí koně žili až do poloviny 19. století, než je intenzivní rozvoj zemědělství vyhubil.

České noviny.czO záměru ruských odborníků informoval Magazín České noviny.cz: http://magazin.ceskenoviny.cz/zajimavosti/zpravy/experti-chteji-nasadit-kone-prevalskeho-do-ruskych-stepi/678589

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…