Když se českým jezdcům daří na MS

10. 12. 2011 Vladimíra Šebková Autor fotek: Michaela Litovová

10. 12. 2011 ráno se vydalo na 120 km dlouhou trať na MS ve vytrvalosti do pouště u města Al Wathba (UAE) 79 juniorských reprezentantů z celého světa.

Na tuto náročnou trať se vydaly i tři české dvojice - Natalie Terberová s valachem Joulik de Villeneuve, Tereza Hrubá s hřebcem Watan a Miroslav Jadlovský se Siouxem Dakotou. Přestože soutěž nedokončilo 31 soutěžících, naši zvládli trať všichni, na 31. a 32. místě do cíle dostihovaly Natálka a Tereza, na 47. místě pak dokončil Mirek. Podle předběžných výsledků se české družstvo umístilo na krásném 7. místě.

Za všechny české příznivce vytrvalosti našim třem statečným blahopřeji. Bez jejich nasazení, podpory wranglerských teamů a sponzorů by česká vytrvalost takto nezazářila na světové akci. Můžeme jen doufat, že letošní vytrvalecké výsledky již přesvědčí všechny, že bez ohledu na velikost disciplíny je potřeba ty úspěšné podpořit.

Momentka z MS vytrvalosti

Další informace na www.vytrvalost.com a Facebooku.

Podobné články

V západočeských Nebanicích se uskuteční v sobotu mistrovství České republiky a mezinárodní závody v jezdecké vytrvalosti. Novinkou v programu…

S hnědákem Farid Jan plemene WPBr, Šamorín, soutěž CEN 80km

Zuzana Beranová v disciplíně vytrvalost stoupá výkonnostně stále vzhůru. Loni na podzim na mezinárodních závodech ve slovenském Šamoríně dojela s…