Čeští vytrvalci jedou na ME 2011!

Česká vytrvalostní equipa ve složení MUDr. Helena Terberová, Markéta Terberová, Petr Jadlovský, MVDr. Mojmír Dvořák (vedoucí equipy) se zúčastní 10.9.2011 Mistrovství Evropy ve vytrvalosti 2011. Tato akce se koná ve francouzském Floracu, což je jedna z nejnáročnějších vytrvalostních tratí v Evropě.

Na rozdíl od většiny ostatních vytrvalostních závodů se jezdci nevrací do jednoho bodu, ale jednotlivé etapy na sebe navazují v terénu, kde probíhají veterinární prohlídky a odpočinkové pauzy. Florac je náročný nejen z hlediska wranglerských povinností, ale zejména díky kamenitému podloží a profilu trati s velkým převýšením. Závodníci na této trati nedosahují vysokých průměrných rychlostí, tak typických např. pro tratě v arabských pouštích či francouzském Compiegne.

Program mistrovství je obohacen o další aktivity - chovatelské přehlídky, kovářské sympozium apod. Pokud vše dobře dopadne při veterinárních přejímkách v pátek 9.9., tak se naše dvojice vydají na trať v sobotu v 4:30. Dojezd vítězů se očekává kolem 18. hodiny za přítomnosti francouzské televize.

V neděli pak proběhne ocenění koně s nejlepší kondicí (Best condition) a vyhodnocení šampionátu.

Našim závodníkům držíme palce. Doufejme, že průběžné výsledky budeme moci sledovat na http://www.160florac.com/endurance/results.php.

Podobné články

V západočeských Nebanicích se uskuteční v sobotu mistrovství České republiky a mezinárodní závody v jezdecké vytrvalosti. Novinkou v programu…

S hnědákem Farid Jan plemene WPBr, Šamorín, soutěž CEN 80km

Zuzana Beranová v disciplíně vytrvalost stoupá výkonnostně stále vzhůru. Loni na podzim na mezinárodních závodech ve slovenském Šamoríně dojela s…