České juniorky v Dubaji bodovaly

6. 3. 2007 Lenka Kerumová

Na základě vynikajících výsledků a zejména díky skvělé prezentaci na zábřežském ME-E J&Y v roce 2006, dostaly naše juniorky pozvání zúčastnit se Prezidentského poháru vypsaného pro juniory a příslib, že pouštní dubajský pohár pojedou na místních koních. Dařilo se jim více než dobře.

Na pozvání šejka sultána Khalifa Bin Zayeda Al Nayaha odcestovaly Petra Trojáková, Markéta Terberová a Kateřina Kyselá do Bou Thib Endurance Village u Abu Dhabi, aby se zúčastnily 100km dlouhého juniorského President Cupu, a na koních Bin Zayedových.

Markétě byl přidělen 11letý hnědý valach Charlie Rach, jenž si s pouštní stovkou poradil bravurně v průměrné rychlosti 25 km/hod. Markéta byla první zahraničním jezdcem v cíli, v celkovém pořadí pátá. Své místo si udržovala průběžně - první kolo 13. příčka, druhé 6. třetí a čtvrté 5.

Kateřina Kyselá odjela na rovněž 11letém šedém valachu Ramalea Captain Starlight. Jejich rychlost byla velmi vyrovnaná okolo 20 km/hod.

Petra Trojáková jela na osmileté šedé klisně Mora Camelia. Po prvním kole byla o tři místa za Kateřinou na 39. příčce, oba koně se uklidnili do pěti minut. Po druhém kole už Petra s Kateřinou postoupily na 22., resp. 20. místo, a vyřazování pokračovalo: ve třetím už držela Kateřina 10. a Petra 13. příčku, a to si držely stále stejné tempo okolo 20 km/hod., a koně se stále uklidňovali v době mezi 4 a 5 minutami. V posledním 4. kole už mezi nimi a Markétou byl pouze jeden emirátský jezdec, tudíž český juniorský tým byl prvními zahraničními jezdci v cíli.

Markéta na vítěze (foto níže) ztrácela 22 minuty, Kateřina s Petrou 1h4m. Vítěz, Omair Husain Abdulla Al Bloushi na 10letém valachu Charlandre El Sharif, zvítězil průměrnou rychlostí 26,5 km/hod, i když poslední kolo odjel 31,48 km/hod. s pulsy ve veterině 56, 40, 44 a 55!!



Foto - Endurance.net
Přílohy - zdroj (ADEC)

Podobné články

Slovenská vytrvalostní jezdkyně Dominika Malíková Kleinová suverénně zvítězila v žebříčku FEI pro rok 2023. Jaká byla její cesta na vytrvalostní…

Španělsko je jejím druhým domovem, pouště kolem Dubaje má proježděné křížem krážem. Potěší vás milý a inspirativní rozhovor s Táňou Terberovou tak…