Proběhl 114. veletrh agroturistiky a jezdectví Fieracavalli

13. 11. 2012 Tisková informace

Od 8. listopadu do 11. listopadu se tradičně ve Veroně konal 114. veletrh agroturistiky a jezdectví Fieracavalli. Obyvatelé Verony a zahraniční návštěvníci si i letos užili bohatého programu doplněného o zábavné show a doprovodné exhibice.

FieracavalliVerona je tím pravým městem pro všechny milovníky koní. Tradice veletrhu a Fieracavalli sahá až do roku 1897. Tehdy šlo o významný koňský trh. Dnes platí za jednu z nejvýznamnějších událostí v Itálii, kam se sjíždějí statisíce návštěvníků z celého světa, několik set vystavovatelů a tisícovka domácích i zahraničních novinářů.

Galavečer, který se tradičně konal na začátku veletrhu, se letos nesl v duchu tanečních rytmů a evokativní hudby. Ve speciální show s názvem Symphonia Gold Gala vystoupil Mario Lurashi, mimořádný trenér a známý kaskadér, jenž se do Itálie vrátil po mnoha letech. K vidění byla řada jezdeckých čísel s velkolepým obsahem a mimořádnou technikou v provedení Lurasiho a jeho doprovodné skupiny Cascadeurs, ale i jezdecké umění jezdců a koní ze zahraničí.

Sergio Alvarez Moya a ZipperVerona a Fieravalli již tradičně hostily vyhledávanou mezinárodní soutěž Jumping Verona, kde své dovednosti předvádějí ti nejlepší jezdci světového poháru Rolex FEI. Soutěž se letos konala již podvanácté a nejlépe si v ní vedl brazilský jezdec Rodrigo Pessoa s kaštanově hnědým HH Palouchinem. Získali spolu tři vítězství ve třech soutěžních dnech. Společně ovládli kategorie „Prestige", „Dumping Verona Fieracavalli" a „Farina Wines". Němečtí jezdci pro změnu kralovali kategorii „Hickstead Presented by Carraro", kde obsadili první tři místa, a pro svou zemi tak vydobyli hattrick. Závěrečnou kategorii „Rolex FEI World Cup Presented by Fixdesign", která byla zároveň 4. podnikem prestižního světového poháru Rolex FEI, opanoval španělský jezdec Sergio Alvarez Moya se svým teprve osmiletým koněm Zipperem.

Oblíbenou atrakcí Fieracavalli byla Dětská vesnice, ketrou i letos navštívilo mnoho základních škol. Děti se zde díky atraktivnímu vzdělávacímu programu dozvěděly spoustu zajímavostí o koních a chovatelství a vyzkoušely si i jízdu na koni.

Podobné články

Centrum Eden pořádá v sobotu 22. července tradiční Den koní na Edenu, jehož součástí je v letošním roce i trikové ježdění neboli džigitovka v podání…

Součástí veletrhu FOR PETS bude youtuberka Kristy M. Ranch

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS…