Podzimní dětský den Stable Donja Písnice

1. 10. 2009 Karolína Fränkelová Autor fotek: Věra Marková, Jana Rauchová

V neděli 20. září 2009 se uskutečnil první veřejný počin nově otevřené pražské stáje Donja Písnice (SDP). Ve spolupráci se SDH Libuš, JO TJ Tempo Praha, Pony Clubem a produkční agenturou Jaroslava Pelíška připravil tým Donja Písnice téměř tříhodinový program pro děti i dospělé. Fotodokumentace se ujala Věra Marková.

Simona Fränkelová v sedle Fabiana van de PluumZahájení se ujal Petr Abbé Hroš, který diváky prováděl celým odpolednem. Nejdříve se představilo současné koňské osazenstvo stáje na ruce i pod sedly. Poté se již rozběhl program představením Halapartna a na jízdárně sousedního jezdeckého oddílu byly zahájeny dětské hry.

Jízdu v dámském sedle, což je jedna z disciplín provozovaných v SDP, předvedla Simona Fränkelová v sedle Fabiana van de Pluum.

Dámské sedlo vystřídaly dvě skokové ukázky a to sice skákání ve volnosti valacha ČT Dustyho pod vedením Markéty Skálové a parkur v podání Kristýny Luxové a její klisny ČT Corridy.

Do ukázky sokolnictví, vznešeného umění lovu v podání Jardy Pelíška na Czakovi, Karolíny Fränkelové s Fabiánem, káňat Harrisových Harrym a Sárou a opěšalým Petrem Hrošem byly zapojeny i přihlížející děti, což sklidilo velký úspěch. Jedna z malých účinkujících nám dokonce nechtěla vrátit Czaka :-).

Sokolnictví vystřídaly členky taneční skupiny Ambrozie a rozproudily publikum temperamentním španělským tancem.

Následovala show „Mušketýr" opět v podání Petra Hroše a několika nedobrovolně dobrovolných diváků. Došlo i na střelbu z muškety.

Střelba probíhala z plného cvalu...Po mušketýrské taškařici přišel na řadu fríský valach Joris van de Dellen Mirky Fišerové na dlouhých opratích.

Svou premiéru před diváky si odbyla desetiletá Eliška Kopicová s valachem ČT Century nákelským při ukázce výcviku nejmenších.

Krátká přestávka, určená pro přípravu předvadiště na Horseback archery show, byla vyplněna opět soutěžemi pro děti a svezením na ponících. Poté již patřil prostor Jardovi Pelíškovi, Czakovi a jejich lukostřelecké show. Střelba probíhala ze stojícího koně, z plného cvalu a ve finále přišel na řadu opět dobrovolník z publika.

pas-de-deux ve westernovém duchuZávěrečným vstupem bylo improvizované pas-de-deux ve westernovém duchu Markéty Skálové s Dustym a Kristýny Luxové s Corridou.

O tečku za Podzimním Dnem Dětí se postaraly opět tanečnice skupiny Ambrozie s ohňovým tancem.

Na závěr bych jménem organizátorů chtěla poděkovat Produkční agentuře J. Pelíška a všem vystupujícím, kteří vytvořili program bez nároku na honorář, SDH Libuš za technické zajištění a pomoc při přípravách akce, JO TJ Tempo Praha za zapůjčení prostoru jízdárny, travnatého kolbiště, překážkového materiálu a poníků pro děti, Pony Clubu za krásné ceny do soutěží a týmu Stable Donja Písnice, jmenovitě Míše Vrňákové a Věře Staškové, za chuť takovou akci zorganizovat během měsíce od převzetí stáje do správy.

Podobné články

Centrum Eden pořádá v sobotu 22. července tradiční Den koní na Edenu, jehož součástí je v letošním roce i trikové ježdění neboli džigitovka v podání…

Součástí veletrhu FOR PETS bude youtuberka Kristy M. Ranch

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS…