Návštěvnická bilance Fieracavalli 2010

29. 11. 2010 Tisková informace Autor fotek: archiv Omnimedia.cz

Počet návštěvníků veletrhu agroturistiky a jezdectví Fieracavalli, který se letos ve Veroně konal 4.-7. listopadu, vzrostl oproti loňskému roku o 19 %. Celkem tento světoznámý veletrh navštívilo 153 tisíc lidí.

112. ročníku Fieracavalli se zúčastnilo více než 2 500 koní reprezentujících 60 chovů. Na 350 tisících metrech čtverečních se představilo na 700 vystavovatelů. Do Verony se přijelo podívat 900 novinářů, ať už z tištěných či elektronických médií.

Veletrh měl velkou návštěvnost i mediální publicitu i přes katastrofální záplavy, které na začátku listopadu postihly italský region Veneto.

Fieracavalli 2010

Tradičně nejaktraktivnější byla mezinárodní soutěž Jumping Verona v rámci světového poháru Rolex FEI, která se v Itálii konala již podesáté. Zúčastnilo se jí 9 ze 13 nejlepších jezdců světového žebříčku.

Oceňované byly i další tradiční doprovodné programy: exhibice HorseLyric s choreografií inspirovanou divadlem a operou. Čestným hostem show byla Královská jezdecká škola z jihošpanělského města Jerez de la Frontera se svým jezdeckým baletem s andaluskými koňmi.

Každoročně hojně navštěvované bývají pavilony zasvěcené venkovu a dětem. Důležitým místem setkávání je expozice věnovaná turistickému ruchu, na níž se letos poprvé prezentovalo Švédsko.

Fieracavalli 2010

Vysoký počet návštěvníků svědčí podle generálního ředitele Veronafiere Giovanniho Mantovaniho o stále velké oblíbenosti jezdecké disciplíny a znamená příslib pro obchodní příležitosti všech vystavovatelů.

Příští veletrh Fieracavalli se uskuteční od 3. do 6. listopadu 2011.

Stránka Fieracavalli: www.fieracavalli.it

Pavlína Perlíková

+ 420 724 120 015
Omnimedia
Jeseniova 51
130 00 Praha 3

Podobné články

Centrum Eden pořádá v sobotu 22. července tradiční Den koní na Edenu, jehož součástí je v letošním roce i trikové ježdění neboli džigitovka v podání…

Součástí veletrhu FOR PETS bude youtuberka Kristy M. Ranch

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS…