Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH

29. 3. 2023 Redakce Equchannel Autor fotek: Archiv Equichannel

ANIMAL TECH se v roce 2023 bude konat společně s Národní výstavou hospodářských zvířat a Národní výstavou myslivosti a to ve dnech 22.-26. 4. 2023.

Nosnými tématy veletrhu jsou chovatelství, genetika, veterinární lékařství, technologie a zemědělská technika pro živočišnou výrobu. Veletrh je určen především odborníkům - chovatelům, zootechnikům, zemědělcům a veterinárním lékařům.

Základem doprovodného programu jsou národní šampionáty, soutěžní a chovatelské přehlídky vystavených hospodářských zvířat. Návštěvníky čekají národní šampionáty plemen masného skotu, národní šampionát holštýnského skotu, národní šampionáty plemen jersey a brown swiss a nově národní šampionát českého strakatého skotu. Chystá se také soutěžní přehlídka normandského skotu, přehlídky prasat, ovcí a koz a samozřejmě i koní.

Pavilon F i letos patří výhradně koním. Chovatelé přivezou přes 140 koní od nejmenších minihorse, přes shagya araby až po chladnokrevníky. Připraveny jsou chovatelské přehlídky i ukázky využití koní. Na volné ploše K se v průběhu dne představí stále více populární disciplína Mountain trail.

Informace o aktuální legislativě a dalších aspektech týkajících se praktických veterinárních lékařů a chovatelů nabídne v úterý 25. 4. 2023 Veterinární kongres pro praxi, který zajistí špičkové odborníky z oboru.

Program a další informace naleznete zde.

Podobné články
Součástí veletrhu FOR PETS bude youtuberka Kristy M. Ranch

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS…

Od čtvrtka 7. do neděle 10. prosince 2023 výstaviště v Salcburku hostilo festival koní nesoucí název Silberheil Amadeus horse indoor.