Kůň 2013 a jeho eso v rukávě: NOVÁ HALA!

13. 8. 2013 EQCH redakce Autor fotek: archiv výstaviště

Doufáme, že vás teď všechny potěšíme zprávou, že se letos EQUICHANNEL chystá v plné zbroji na výstavu v Lysé! Nemůžeme si totiž nechat ujít všechny ty krásné novinky. A POZOR - dnes pro vás máme i exkluzivní fotoseriál, jak tam vyrostla nová hala a také úplně první informace k FLERjarmarku, který zde premiérově proběhne :-)

Nová hala C se stane srdcovým esem v rukávě pořadatele jubilejního 20. ročníku výstavy Kůň 2013, Výstaviště Lysá nad Labem. Pátek 20. září bude dnem, kdy se „Céčko" vůbec poprvé představí návštěvníkům. Bližší podrobnosti o významné změně areálu nám poskytl ředitel společnosti VLL, Ondřej Matouš:

Kůň 2013„Projekt byl pojmenován Dostavba kryté výstavní plochy výstaviště v Lysé nad Labem. Jedná se o navýšení ploch areálu výstaviště o necelých 10 000 m2, které jsme zakoupili po bývalé továrně v těsném sousedství na západní straně areálu (vlevo od nákladové brány). Stávající kapacita areálu byla 15 000 m2 venkovních výstavních ploch a 5 100 m2 vnitřních výstavních ploch. Po slavnostním otevření výstavy Kůň 2013 se vnitřní plochy navýší na 9 500 m2 a ke stávajícím 70 parkovacím místům uvnitř areálu přibude dalších 125 míst, určených pro vystavovatele i pro veřejnost. Venkovní výstavní plocha zůstane stejná," uvedl ředitel.

Vnitřní vybavení nové výstavní haly poskytne vystavovatelům a návštěvníkům čistý výstavní prostor o ploše 4 000 m2. Vstupní prostor nabídne možnost občerstvení v restauraci a nové sociální zázemí, zatímco severní část haly poskytne na ploše 288 m2 zázemí pro jednání vystavovatelů, popřípadě přednášky ve zvýšeném patře, s pohledem do výstavní haly.

... a jak taková hala roste?

Leden 2013

Demolujeme staré haly, jsme teprve na začátku.

leden

Únor 2013

Máme zbouráno, na místě budoucí haly jen hromady suti.

únor

Květen 2013

Příprava stavby, máme vybudované betonové piloty, které slouží jako základ stavby.

květen

První polovina července 2013

Montuje se první konstrukce.

první polovina července

A stavba roste...

stavba roste

Druhá polovina července 2013

Hrubá konstrukce výstavní haly je hotova stejně jako zastřešení a začínáme dělat plášť.

druhá polovina července

První polovina srpna 2013

Hrubá stavba je hotová. Držte nám palce při dostavbě!

první polovina srpna

  • Výstavní hala bude plně vytápěná a klimatizovaná s odhlučněným stropem.
  • Opláštění haly je provedeno z minerálních panelů (100 mm), které jsou upevněny na ocelovou konstrukci.
  • Půdorysný rozměr haly je 48 x 84 metrů a světlá výška 8 metrů.
  • Předpokládaná konečná cena projektu je 50 milionů korun. Projekt zpracovala firma BKN Vysoké Mýto a generálním dodavatelem stavby je firma Vitkon Olomouc.

Využití hal

Při výstavě Kůň 2013 bude v nové hale předvadiště o rozměrech 20 x 40 m a tribuny rozmístěné po celém jeho obvodu, s možností stání i sezení. V severní části se o prostor podělí 30 boxů pro koně, kavárna i komerční prodej.

Ostatní prodejci mají pro svou prezentaci k dispozici halu B. A hala A1 je určena pro ustájení všech ostatních koní.

Hala A2 (vršek staré haly) bude patřit přednáškám, prezentaci fotografií a obrazů, dětské výtvarné soutěži a POZOR - další novince - FLERjarmarku rukodělných prací s tematikou koní. Najdete tam také redakci EQUICHANNELu, kovářskou a keramickou dílnu, sedlářku, malíře a spoustu dalších - zatím skrytých - lahůdek. Vše chystá a má na starosti právě EQUICHANNEL.cz a sdružení Koně všemi smysly a již brzy se právě na EQUICHANNELu dozvíte víc! ;-).

Vytížené „Céčko"

A jak jsme již informovali, do haly se „vejdou" jak odborné chovatelské akce (anketa Nejkrásnější kůň ČR 2013, národní šampionáty shetlandských pony a mladých klisen plemene hafling nebo Vozatajský pohár Svazu chovatelů českého sportovního ponyho), tak doprovodný program.

Proto prostor haly C nebude využíván jen přes den: Večerní show čeká v pátek 20. září generální zkouška. Jejími diváky budou výhradně vystavovatelé.

V sobotu 21. září se už „pojede" naostro: Program pro veřejnost začne v 19.30 hodin a je potřeba na něj zakoupit vstupenku (uvažuje se o ceně 200 Kč). Moderátorem večerního představení by měl být s největší pravděpodobností herec Martin Kraus.

Další informace k výstavě vám budeme samozřejmě průběžně chystat, těšte se :-)

Podobné články

Centrum Eden pořádá v sobotu 22. července tradiční Den koní na Edenu, jehož součástí je v letošním roce i trikové ježdění neboli džigitovka v podání…

Součástí veletrhu FOR PETS bude youtuberka Kristy M. Ranch

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS…