I. Pražská jarní výstava welsh pony, welsh cob a welsh part-bred

3. 5. 2013 Michal Šulc

Zveme vás na jarní výstavu welsh pony, welsh cob a welsh part-bred, tentokráte přímo do hlavního města České republiky, na statek Chaby.

Letošní výstavní sezonu velšských plemen pony a cob a welsh part-bred odstartuje zbrusu nová I. Pražská jarní výstava welsh pony, welsh cob a welsh part-bred a to již 25. 5. 2013 od 10.00 h v reprezentativních prostorách Statku Chaby.

výstavaTato výstava, která se zrodila z iniciativy o.s. Země koní a Central Bohemia Welsh Breeders Clubu, navazuje na velmi oblíbené jarní klasické výstavy velšských plemen pony a cob a welsh part-bred jako byly jarní výstavy ve Valeči v Čechách (Slavnost květů) a na Řitce u Prahy.

Společným jmenovatelem všech těchto výstav je skvělá sportovní atmosféra a spousta dobré pohodové zábavy pro každého. Výstavní den tradičně odstartuje dopoledne plné sportovního zápolení dětí a mládeže při gymkhaně, která nabídne rychlostní disciplíny jako např. soutěž běž-veď-jeď. Děti nám také předvedou svou dovednost a umění při jízdě zručnosti (trail parkur). O napínavou podívanou se postarají startující v soutěži skok mohutnosti.

Následovat budou speciální výstavní třídy lead rein, ridden a young handler, které jsou tradičně skvěle obsazované a dětmi velmi oblíbené.

Mezi tím se již sjedou všichni vystavovatelé, kteří v odpoledních hodinách předvedou v plném lesku své welsh pony, welsh cob a welsh part-bred ve výstavním kruhu.

Pozvání posuzovat premiérový ročník výstavy laskavě přijal a z Walesu (země původu velšských plemen) přiletí mezinárodní posuzovatel Mr. Jo Claes (hřebčín Davids). Zasvěceným komentářem nás bude celým dnem provázet populární komentátorka Iveta Lewingerová.

Floty a šerpy pro celou výstavu, které se budou rozdělovat mezi vítěze, jsou z dílny nejlepšího waleského výrobce firmy Rheidol Rosettes. Věříme, že tyto překrásné floty a šerpy „welsh made, second to none" budou více než důstojnou odměnou pro všechny vítěze výstavního dne a přinesou zasloužený obdiv. Reprezentativní poháry pro výstavu dodá osvědčená česká firma SABE.

výstavaVrcholem výstavního dne v Chabech bude zápolení o nejvyšší ocenění tedy Supreme Show Foal Champion (šampion všech hříbat), Supreme Show Youngstock Champion (šampion všech mladých) a Supreme Show Adult Champion (šampion všech dospělých).

Diváci také zvolí svého šampiona výstavy, který tak získá titul Šampion Sympatie. Radost bude mít jistě i jeden z diváků, jehož hlasovací lístek bude vylosován. Pro něj je připraven dárkový koš.

Všechny účastníky nepochybně potěší možnost skvělého cateringu přímo z domácí kuchyně pořadatele výstavy za lidové ceny. Točit se bude originální česká malinovka a pivo malého lokálního pivovaru z Chýně, pivo Moucha.

Máme se tedy na co těšit a nezbývá než celé výstavě popřát krásný jarní den plný slunce a všem spoustu skvělé zábavy na I. Pražské jarní výstavě Welsh Pony, Welsh Cob a Welsh Part-Bred.

Aktualizované podrobnosti, propozice a přihlášku naleznete na FB na stránce I. Pražská jarní výstava Welsh Pony, Welsh Cob a Welsh Part-Bred a na www.zemekoni.org. Přihlášku a zápisné zašlete co nejdříve. Můžete využít tohoto odkazu.

Uzávěrka přihlášek je 20. 5. 2013. Po tomto datu již nebude možné zařadit vystavovatele do katalogu výstavy! Děkujeme.

Propozice naleznete pod článkem v příloze.

Podobné články
Součástí veletrhu FOR PETS bude youtuberka Kristy M. Ranch

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS…

Od čtvrtka 7. do neděle 10. prosince 2023 výstaviště v Salcburku hostilo festival koní nesoucí název Silberheil Amadeus horse indoor.