Den koní v Líšnici byl ve znamení dam v sedle

1. 6. 2010 Lucie Krahulcová Hřebejková Autor fotek: S. Vachtová, A. Pelichová, ImageNaomi

V sobotu se do Líšnice u Milevska sjeli malí i velcí příznivci koní a hlavně dámských sedel. OS Dámy v sedle zde pořádalo svůj již VII. Den koní. Z technických důvodů byl pojat jako Den otevřených dveří s doprovodným programem.

Naštěstí nám oproti minulému týdnu přálo počasí, takže chvíli po druhé hodině odpolední vjela do kolbiště Ivana Nováková na trakénské klisně Iness a předvedla drezúrní ukázku v klasickém sedle.

Ivana Nováková na trakénské klisně Iness a předvedla drezúrní ukázku

Jako druhá se ve skokové ukázce představila desetiletá Terezka Kroužková na pony klisně Elí.

Tereza Kroužková - Elí

Po ní vjely na plochu dvě indiánky, Brabora Marelová a Alice Kotalíková, které "sedlaly" haflingy z místní stáje, Amíka a Šerinu. Nutno podotknout, že jely bez sedel a hlavně bez uzdeček, i když to s koníky zkoušely jen jednou. Ale Amík a Šerinka se chovali naprosto profesionálně, takže se vystoupení povedlo.

Indiáni: Barbora Marelová - Amík, Alice Kotalíková - Šerina

Pak už přišlo na řadu konečně dámské sedlo. Lucie Krahulcová Hřebejková ukázala s valachem Montym, jak vypadá, když se s koníkem pod dámským sedlem začíná. Monty měl totiž dámské sedlo potřetí na sobě a byla to tedy jeho veřejná premiéra.

Lucie Krahulcová Hřebejková - ČT valach Monty

Že se dá v dámském sedle i skákat, to předvedla Pavla Placáková s klisnou Dajánou. I když nebyl povrch ideální a kolbiště nebylo velké povedlo se jim skočit 120 cm.

Pavla Placáková a ČT klisna Dajána při skokové ukázce

Po chvilce je vystřídaly dívky z místní stáje, Dominika Kubíčková, Alice Kotalíková a Barbora Marelová, se svým rebelským vystoupením, kdy na hudbu z muzikálu Rebelové předvedli jezdeckou ukázku s poníky. Jako malý rebel je doprovázelo hířbě jedné z klisen po 508 Peer.

Rebelové Barbora Marelová - Nykí, Dominika Kubíčková - Ponyta + hříbě Pervis, Alice Kotalíková - Denisa

Pak se ve skoku ve volnosti ukázal poník Nykí, který v sezóně 2009 vyhrál se svou jezdkyní, Terezou Kroužkovou, MČR Pony ve své kategorii "S". Poníkova KVH je 118 cm a v sobotu bez problémů skočil oxer vysoký 115 cm.

 Poník Nykí ve volnosti - 115cm

Nykího vystřídala Ivana Nováková, opět s Iness, ale tentokrát v dámském sedle.

Ivana Nováková - trakénská klisna Iness

A jako poslední ve volnosti předvedla své chody klisna KWPN Naviola. Mnozí diváci její vystoupení hodnotili jako pověstnou třešínku na dortu.

Nechyběla však ani možnost jízdy na koni...

Jízda na koni

Podobné články

Centrum Eden pořádá v sobotu 22. července tradiční Den koní na Edenu, jehož součástí je v letošním roce i trikové ježdění neboli džigitovka v podání…

Součástí veletrhu FOR PETS bude youtuberka Kristy M. Ranch

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS…