Reiningová špička se sejde na mistrovství ČR v Krakovanech

11. 9. 2015 Tisková informace

Ranch Happy Hour Krakovany hostí ve dnech 12. – 13. září mistrovství České republiky 2015 v reiningu, který je jedinou westernovou disciplínou pod hlavičkou České jezdecké federace. Účastníci šampionátu se představí celkem v pěti kategoriích.

První mistrovská soutěž je určena pro mládež, resp. pro jezdce do 18 let a koně od 4 let věku, kteří splnili kvalifikační podmínky. Juniorská kategorie je vyhrazena 4- až 5letým koním a jezdcům všech věkových kategorií. O třetí sadu medailí budou bojovat jezdci amatéři. Tou nejvíce sledovanou soutěží však jistě bude kategorie seniorů. Ti mohou startovat na koních ve věku 6 let a výše. Ve všech případech se bude jednat o dvoukolové soutěže a o vítězích se rozhodne v průběhu neděle. Celý program zpestří také soutěž tří- až čtyřčlenných družstev, z nichž musí jeden soutěžit v kategorii mládež a jeden v kategorii amatér, event. minimálně dva členové v kategorii mládež, příp. v kategorii amatér. V sobotu i v neděli zahájí program závodů od 9.00 hodin soutěž Futurity, tedy předvedení tříletých koní. Dále budou následovat od 10.00 hodin všechny zmiňované mistrovské soutěže.

*V rámci loňského ročníku mistrovství České republiky v Kozlovicích se největší startovní pole sešlo v kategorii amatér, kde nastoupilo 19 soutěžních dvojic. Nejlepší výkon podal Miroslav Doležal s koněm Got Two Luv U, který reprezentuje právě krakovanský Ranch Happy Hour, takže letos bude závodit na domácí půdě. Tento jezdec předvedl v obou kolech nejlepší výkon a celkově obdržel 428 bodů. Nad 420 bodů se dostala ještě Helena Gritzbachová se SL Einstein Dun It, kteří tak získali stříbro. Pro bronz si dojela Markéta Slabiková, která sedlala koně Just MrBhYello. V kategorii mládež získala zlato v roce 2014 za nejlepší výkon Brenda Lesniczáková a Ima Lil Pepto. Ta si vedení udržela díky náskoku z prvního kola (417 bodů). O jeden a půl bodu méně v součtu měla druhá umístěná Diana Uldrichová a získala s GiveMeTheGun stříbro. Elitní trojici uzavřela Karolína Karásková a Smart N Jump. Naopak mezi juniory se více dařilo mužům, kteří obsadili první tři příčky. Zlato si zasloužil za své výkony Marián Štíhel s koněm Sk Whizchic, v obou případech zajel nejlépe hodnocené jízdy. Velmi dobře se prezentoval také Miroslav Doležal s GotTwoLuv U a v rámci mistrovství si dojel pro druhou, tentokrát stříbrnou, medaili. Bronz získal Antonín Solanský s koněm Topped Toni Freckles.

Nejnapínavější boj proběhl v seniorské kategorii, kde po dvou kolech měli dva jezdci stejný bodový zisk. Museli se tak mezi sebou utkat ještě jednou. Z tohoto boje vyšel úspěšněji Karel Kubata a dojel si pro zlatou medaili s koněm A Jac O Rim. Druhé místo obsadila Helena Gritzbachová se SL Einstein Dun It a bronzovou příčku si zajistil Jonáš Bujnoch se SauliJay Happy. V rámci mistrovství České republiky se vedle kategorií pro jednotlivce konala také soutěž družstev. V ní se nejvíce dařilo celku Happy Hour 2, kteří dosáhli na 1253 bodů. Tento tým navíc nastoupil pouze ve třech a neměl tak šanci škrtat nejhorší výsledek. Členy byli Tereza Třeštíková S ApRoyal Bar, dále Diana Uldrichová s koněm GiveMeTheGun a Miroslav Doležal s GotTwoLuv U. Druhá skončila Oblast Severní Morava před třetím týmem s názvem Big Balls.

Další informace najdete na stránkách pořadatele s adresou www.ranchhappyhour.com.

Podobné články

Vrcholnou událostí letošního roku pro český reining bude bezesporu mistrovství České republiky v reiningu, které proběhne ve dnech 9. až 10. září v…

Vláda Lukáše Brůčka na domácí reiningové scéně pokračuje. Čtyřiatřicetiletý závodník opanoval potřetí v řadě český šampionát v této atraktivní…