Reining online: sledujte živě průběh evropského NRHA Futurity

V neděli 7. března odstartovala v německém Kreuthu NRHA European Futurity & NRHA Show. Účastní se samozřejmě i Češi a na (nejen) jejich výkony se můžete dívat "živě" prostřednictvím internetu.

Na startu se sešlo více než 350 koní a představí se závodníci celkem ze 14 zemí.

Futurity se účastní jezdci světových jmen, jako např. European Futurity Champion Bernard Fonck, trojnásobný NRHA World Champion Open Rudi Kronsteiner, členka bronzového týmu z MS v reiningu 2008 Sylvia Rzepka, mistr Evropy a Německa Nico Horman, dvojnásobný Mistr Německa Grischa Ludwig, 2008 NRHA World Champion Ann Fonck - Poels, NRHA Derby Champion Kelly Zweifel plus Shauna Larcombe, Adriano Meacci and Steffano Massignan.

Na startu mají zastoupení i čeští jezdci. Karel Barotek s hřebcem Custom Rooster (v majetku Ing. Petra Juliny), Lukáš Brůček, který v současné době působí ve stáji Rudiho Kronsteinera, předvede Cielolena Jac, jejíž majitelkou je Cornelia Barnekow (GER), a Martina Šmírová se svou novou klisnou Boomin Bunny, která bude startovat ve třídě Non Pro.

Polovina jezdců už má první kolo za sebou. Bod pro Českou republiku získal Kanaďan Morey Fisk, který se s klisnou Martiny Krajcarové ujal prozatímního vedení.

Mnoha vynikajícím reinerům se nedařilo. Rudi Kronsteiner, Grisha Ludwig nebo Ann Fonck získali score 0. Karel Barotek zajel svou jízdu za score 205,5 bodu, získal 70 bodů od jednoho z rozhodčích, ale na finále to asi stačit nebude.

Lukáš Brůček a Martina Šmírová startují v pondělí. Začíná se v 8 hod. ráno, Martina startuje 48. Fandit jim můžete při online přenosu přímo z Ostbayernhalle http://live.mdsmedia.tv/.

Finále NRHA Futurity Non Pro se jede v pátek, finále Open pak v sobotu 13. března.

P.S. Na stránkách NRHA mě potěšil reklamní banner jednoho ze sponzorů, který zve reinery relaxovat do Beskyd :-)

Podobné články

Vrcholnou událostí letošního roku pro český reining bude bezesporu mistrovství České republiky v reiningu, které proběhne ve dnech 9. až 10. září v…

Vláda Lukáše Brůčka na domácí reiningové scéně pokračuje. Čtyřiatřicetiletý závodník opanoval potřetí v řadě český šampionát v této atraktivní…