Mistryní v reiningu se stala Tereza Třeštíková

17. 9. 2012 Tisková informace Autor fotek: Monika Julinová

Ve dnech 15. a 16. září se v jezdeckém areálu ranče Happy Hour v Krakovanech na Kolínsku uskutečnilo mistrovství České republiky v reiningu. Diváci mohli sledovat sportovní zápolení ve čtyřech třídách, přičemž na start té hlavní se postavilo devět účastníků. Z mistrovského titulu ve dvoukolové soutěži se mohla radovat Tereza Třeštíková s koněm AP Royal Bar, které se vydařila především úvodní část soutěže.

Hned zpočátku si totiž vydobyla výrazný náskok a se skóre 214,0 měla na druhého Karla Kubatu v sedle klisny Dazzledoll O Rima šest bodů. Karel Kubata se ovšem nevzdával a druhý den si s 211 body výrazně polepšil. Na Terezu Třeštíkovou to však již nestačilo, neboť ta obdržela známku 208,5 a s celkovým součtem 422,5 zvítězila. Třetí příčku obsadil Karel Barotek s koněm Custom Rooster (415,5 b.).

Mistři ČRVelmi atraktivní podívanou byla také soutěž 3 až 4členných družstev, jimž se vždy započítávaly tři nejlepší výsledky v obou částech dvoukolové soutěže. Konečný součet výsledků pak určil jejich pořadí. Boj to byl opravdu velmi vyrovnaný, neboť tým nazvaný Snipperly Nipples ve složení Tamara Korešová - Sayos Shininghickory, Kateřina Strakošová - Gee Ronnie Mo, Ondřej Slamják - Smart Little Joker a Ing. Klára Šalková - One Tuff Ruf zvítězili o pouhou polovinu jednoho bodu před celkem označeným jako Smart O Rima. Jeho členy byli: Lukáš Sedlák - Racy O Rima, Josefina Rašilovová - NA Golden Smartin, Barbora Konopásková - Sweet Orima Watani a Karel Kubata - Dazzledoll O Rima. Bronz si odvezli jezdci z Kozlovic - Hynek Fister s SK Sayo Shiningspark, Marian Štihel s Peerless Squeak, Brenda Lesniczáková s One Tuff Ruf a Jaroslav Kostera s AP Doc Peppy Star. Ti nasčítali 1236 bodů, což bylo o pět méně, než druzí umístění.

MČRKategorii určenou pro mládež do 18 let zcela ovládli jezdci reprezentující Paint Western Riding Club. Držitelkou mistrovského titulu se stala Brenda Lesniczáková s One Tuff Ruf, druhá skončila Tamara Korešová v sedle Sayose Shininghickory a třetí Kristýna Kleiblová s valachem Vintage Choice.

Třída junior byla přístupná 4 a 5letým koním. Přemožitele v ní nenašel ani v jednom z kol Antonín Solanský s klisnou jménem Magarena Surprise. S šestibodovým odstupem za ním skončil Marián Štíhel s hřebcem Peerless Squeak a bronz vybojoval Lukáš Jirák s koněm JQH Elite Whiz, kterého od stříbra dělily dva body.

Na programu byla ještě soutěž amatérů, kdy na nejlepší výsledek dosáhly Barbora Konopásková a klisna Sweet Orima Watani. Vicemistryní se stala Tereza Třeštíková a AP Royal Bar, bronzová příčka pak patřila Ondřejovi Slamjákovi se Smart Little Jokerem.

Vedle vyhodnocení republikových mistrů pod hlavičkou České jezdecké federace byli v jednotlivých třídách vyhlášeni také Šampioni roku 2012, kteří svého titulu dosáhli nejvyšším dosaženým počtem bodů, jež se sčítaly dle daných pravidel. Jsou jimi Tamara Korešová (mládež), Antonín Solanský (junior), Ing. Pavel Slabík (amatér) a Karel Barotek (senior).

Koně roku 2012Dalším ocenění se rozdávala pro Koně roku 2012 v jednotlivých kategoriích. To získal vždy kůň, jenž dosáhl se svým jezdcem v hodnocené třídě nejvyššího počtu bodů od jednoho rozhodčího. Jednalo se o koně Whizard Black Jac (mládež, majitelka Kamila Kleiblová), Peerles Sqeak (junior, majitel GM Elecronic s.r.o.), Smart Little Joker (amatér, majitel Ondřej Slamjak) a AP Royal Bar (senior, majitelka Tereza Třeštíková).

„Reiningové mistrovství České republiky pod hlavičkou ČJF proběhlo naprosto bez problémů a všichni účastníci odjížděli nadmíru spokojeni. Poděkování patří především pořadateli za skvělé zázemí i organizaci, ale také sponzorům, kteří poskytli řadu atraktivních cen," shrnula Mgr. Monika Julinová z reiningové komise České jezdecké federace.

Půlhodinový sestřih toho nejzajímavějšího uvede Česká televize na programu ČT4 ve čtvrtek 20. září od 15.35 hodin a následně ještě ve třech reprízách. Po premiérovém vysílání bude pořad ke zhlédnutí také na internetovém kanálu České televize.

Pod článkem naleznete výsledkové listiny.

Podobné články

Vrcholnou událostí letošního roku pro český reining bude bezesporu mistrovství České republiky v reiningu, které proběhne ve dnech 9. až 10. září v…

Vláda Lukáše Brůčka na domácí reiningové scéně pokračuje. Čtyřiatřicetiletý závodník opanoval potřetí v řadě český šampionát v této atraktivní…