3. NRHA European Affiliates Championship

21. 7. 2004 Redakce

Už potřetí se konal reiningový šampionát evropských poboček NRHA, letos 9. 7. v holandském Deurnu. Zúčastnilo se 9 zemí (Rakousko, Německo, Francie, Belgie, V. Británie, Itálie, Švédsko a Holandsko) a celkem 140 koní – tedy o 1/3 víc než vloni.

Jako první se jela třída Limited Open a vyhrál ji A. Honstetter na Sweet Rooster Lena (Hol) za 216 bodů. Limited Non Pro vyhrál Ital G. Piazzola na Hoenywood Dun It. Intermediate Open s dotací 1500 dolarů připadla C. Feichterovi (Hol.) v sedle Mr BH Jac. Angličanka F. Sternberg si odvezla titul vítěze z 20členného pole za jízdu na Amart A Little v Non Pro a přidala k němu i 3. místo v téže kategorii na Double R Splash. Kromě toho se jí dařilo i v holandském Summer Classic Non Pro, kde mezi 22 koňmi bodovala jako první a druhá na Just Gotta Shine a Smart A Little.

Začátečníci bojovali o titul Rookie. Nakonec připadl belgické drezúrní jezdkyni Susy Baeck, která přeběhla k reiningu teprve vloni, a jela na Don Quixote Escapes.

Prestižní kategorie open se jela jako evropský šampionát NRHA a NRHA open – obojí vyhrál Rudi Kronsteiner (N) na Seventh Iron se skóre 22 bodů. O druhé místo se podělila Ann Poels (B) na SR Lil Peppy Sprat a A. Lorenzoni (I) na OT Taris Melody. Celkem startovalo 29 dvojic.

Soutěž CRI určovala, kdo bude reprezentovat Holandsko na finále FEI World Masters v Oklahoma City. Tato čest nakonec připadla Rieky Young na Burt Starlight (která jako druhá skončila na Taris Skeeto).

Podobné články

Vrcholnou událostí letošního roku pro český reining bude bezesporu mistrovství České republiky v reiningu, které proběhne ve dnech 9. až 10. září v…

Vláda Lukáše Brůčka na domácí reiningové scéně pokračuje. Čtyřiatřicetiletý závodník opanoval potřetí v řadě český šampionát v této atraktivní…